Make-over in de slaapkamer: hallo marmeren wand!

Marmer is al jarenlang een graag geziene gast in menig huishouden. (Bijzet)tafels, kandelaars, vloertegels of een aanrechtblad: er is altijd wel een (subtiele) manier om het Italiaanse natuursteen te integreren. Na een aantal bescheiden pogingen om de marmer(look) met mijn inrichting te combineren, besloot ik het in mijn nieuwe slaapkamer over een andere boeg te gooien. 

Wellicht heb je het al eens gespot: behang met marmerprint van het Deense Ferm Living. Beige/grijs van kleur met een mooie, zachte tekening. Toen ik nog in mijn oude huis woonde, twijfelde ik regelmatig of ik het aandurfde een van mijn witte wanden met dit behang te beplakken. Het antwoord laat zich raden: nee. Eerlijk? Ik vond het risico te groot. De rollen zijn vrij prijzig (72 euro per stuk) en behangen is een arbeidsintensieve bezigheid. De kans bestond dat ik het niet mooi zou vinden - en dan? In ons nieuwe huis durfde ik het wel. Zeker na het schilderen en stylen van de kinderkamer, wist ik dat onze slaapkamer meer nodig had dan enkel een (wit) sausje. Het moment dus voor verandering.

Zo zag mijn slaapkamer eruit:

IMG_1069.jpg
IMG_1060.jpg

... En dit is het behang:

IMG_1097.jpg
IMG_1117.jpg

Rechtstreeks op de muur
De behangrollen hebben een standaard maat; tien meter lengte bij iets meer dan een halve meter breed. Doordat het vliesbehang is, hoef je de banen niet in te lijmen, maar smeer je behangplaksel rechtstreeks op de muur. Van twee schragen en een OSB-plank maakte ik een behangtafel. Vooraf bepaal je de lengte van de banen eenvoudig door de hoogte van je muur op te meten. Belangrijk: meet ruim en kijk goed naar het patroon!

IMG_1127.jpg
IMG_3299.jpg
IMG_3443.jpg
IMG_3435.jpg

Het Ferm Living marble behang heeft geen duidelijk patroon (althans, ik heb het niet ontdekt) en is op meerdere manieren te plakken. Het duurde even voor ik dat doorhad, maar het is gelukt! De rest van de wanden zijn wit gebleven, zodat de marmeren wand alle aandacht krijgt die het verdiend.

Ben je ook op zoek naar een mooi design behang maar niet zo dol op marmer? Ferm Living heeft meer soorten behang die wellicht wel passen bij jouw stijl!

Wat vind jij van de make-over?