Virtueel stylen met innovatieve IKEA-app

Stel. Je bent op zoek naar een nieuwe eettafel, maar twijfelt tussen een rond of rechthoekig exemplaar. Of je hebt een andere bank gezien en wilt weten of deze matcht met de rest van je interieur. Designgigant IKEA heeft de oplossing: een app waarmee jij je woonruimte virtueel inricht op basis van augmented reality (AR).

IKEA's innovatieve speeltje heeft de naam 'Place' gekregen. In de app zijn meer dan tweeduizend producten uit de collectie van het Zweedse bedrijf vindbaar. Volgens het bedrijf levert de app 'een waarheidsgetrouw beeld in de werkelijkheid.' Als gebruiker ontdek je heel eenvoudig of items passen bij je huidige inrichting en kun je zelfs wisselen van kleur of formaat. De app schaalt producten automatisch op basis van kamerafmetingen en de AR-technologie is zo exact dat je de textuur van de stof kan zien, evenals lichtval en schaduwen.

De producten worden volgens IKEA in 3D op ware schaal getoond. Via Place kunnen gebruikers ervaren, experimenteren en delen hoe producten in het interieur passen voor zij overgaan tot een aankoop. Het bedrijf is 'een van de eerste woonwarenhuizen ter wereld die AR-technologie op deze manier inzet.'

Meer lezen over het gebruik van augmented reality (AR) of virtual reality (VR) in je interieur?

Bekijk de video van IKEA Place:

De IKEA Place-app is te downloaden in de App Store.