IKEA: slimme oplossingen voor duurzaam leven

Geef je leven de ruimte - dat is het jaarthema van woonwarenhuis IKEA. Het bedrijf omarmt de onvoorspelbaarheid van het leven. "Je kunt niet alles weten, maar dankzij onze uitgebreide kennis van het leven thuis kunnen we wel oplossingen verzinnen die inspelen op verschillende situaties."

IKEA doet voortdurend onderzoek naar onze leefgewoontes door o.a. huisbezoeken en consumentenonderzoek. Deze diepe kennis van het leven thuis vormt de basis van productontwikkeling, stelt het bedrijf. Zij deed onderzoek naar de woonkamers van Nederlanders en wat blijkt: 43 procent vindt zijn of haar woonkamer te vol en ruim een derde klaagt dat er te weinig ruimte is voor hobby of werk. IKEA richt haar pijlen komend jaar op de woonkamer en biedt oplossingen en inspiratie om deze ruimte optimaal te benutten.

Beeld: IKEA

Beeld: IKEA

Beeld: IKEA

Beeld: IKEA

Andere manier van leven
De manier waarop we ruimtes gebruiken is erg veranderd, zegt Iris Midavaine (PR-specialist bij IKEA Nederland). "De woonkamer is een multifunctionele plek geworden die dienstdoet als kantoor, recreatieruimte, thuisbioscoop en meer. Ook het aantal gezinsleden, denk aan samengestelde gezinnen, kan per week veranderen. De inrichting van veel Nederlandse woonkamers is echter nog niet aangepast aan deze nieuwe manier van leven." IKEA komt daarom met multifunctionele oplossingen, die zich aanpassen aan elke situatie: van bank tot wandmeubel.

De nieuwe collectie van IKEA is vanaf medio augustus verkrijgbaar.