Zomer 2017: eighties invloeden, poedertinten en colorblocking

Poedertinten, gewaagde kleurencombinaties, veel groen en een eighties-vibe: de trends die eerder dit jaar op beurzen in Milaan en Keulen zichtbaar waren, verschijnen nu in de zomercollecties van onze favoriete merken. Opvallend is de invloed van de jaren tachtig: kleur in combinatie met zwart, hoogglans en grafische prints.

De laatste jaren fungeerden de eighties als een soort steunpilaar in de interieurscene: de jaren '50 en '60 voerden de boventoon. Inmiddels zijn de rollen omgedraaid. Donker gebeitste houttinten, kenmerkend uit de vijftiger jaren, blijven we zien - evenals natuurlijke kleuren en dito materialen. 

Colorblocking
Een opvallende nieuwkomer is de colorblock-trend, die vanaf de catwalk je huiskamer binnenkomt. Het draait allemaal om het creeëren van een gewaagd contrast. De veilige weg is passe - ga voor knal, contrasterend en fel.

Beeld: Co van der Horst

Beeld: Co van der Horst

Groen blijft. Nog steeds!
Planten zijn al enige tijd hip en happening - en blijven dat ook. Opvallende exemplaren op de vloer, mooie hangplanten in messing potten: groen mag groots. Ook op de muur doet groen het wederom erg goed komend seizoen. Deze wordt veelal geassocieerd met een frisse start.

Beeld: Co van der Horst

Beeld: Co van der Horst

Poederkleuren
We maakten vorig jaar al kennis met pastelkleuren en nudetinten, dit seizoen floreren tinten als beige, zand en taupe. Elimineer wit en zwart uit je interieur en creeër een zachte leefomgeving met bovengenoemde kleuren. Deze trend werd eerder gespot bij Studio Piet Boon: poedertinten en natuurlijke kleuren in een harmonieuze setting.