Drie tuintrends voor komende zomer

Met de zomer in het vooruitzicht wordt het langzaam weer tijd om naar buiten te gaan. Nieuwe planten, kleurrijke bloemen, een fijne loungebank… Maar welke trends mogen de komende maanden niet in jouw tuin ontbreken?

Strakke lijnen, minimalistische designs, eenvoudige kleuren: de Scandinavische woonstijl verkast nu ook naar de tuin. Zwart-, grijs- en wittinten, gecombineerd met mooie, groene planten zorgen voor een eenvoudige, serene buitenplaats.

Hou je van kleur? Dan past de Urban gypsy-trend wellicht bij jou. Warme tinten in combinatie met felle accessoires geven het perfecte vakantiegevoel. Comfortabele kussens, een fijne hangstoel en grote plaids zorgen voor een rustieke look and feel. 

Groenliefhebbers opgelet: de botanische trend verplaatst zich eveneens naar de tuin. Nu leent je buitenplaats zich natuurlijk perfect voor groene taferelen, maar binnen deze trend mag je helemaal losgaan. Hoe meer, hoe beter. Laat de natuur vooral haar gang gaan. Combineer met materialen als rotan, hout en bamboe. Maak de junglefever compleet door te decoreren met een kekke tuinflamingo.

Beeld: fonQ