IKEA en Sonos willen je interieur 'aankleden met geluid'

De juiste sfeer creeëren met design, muziek en geluid - dat is het uitgangspunt van de samenwerking tussen woonwarenhuis IKEA en elektronicabedrijf Sonos. De bedrijven bundelen in expertisen op gebied van interieur en home sound technologie. 

IKEA en Sonos willen producten ontwikkelen die een geluidsbeleving combineren met woninginrichting. Het duo onderzoekt hoe geluid kan bijdragen aan het leven thuis en op welke manier slimme geluidstechnologie voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk wordt. 'Bij Sonos vinden we dat geluid moet worden gezien als onderdeel van het interieurontwerp', licht CEO Patrick Spence toe. 'Daarom werken we samen met IKEA aan producten die je huis er nog beter laten uitzien en klinken.' 

Schermafbeelding 2017-12-08 om 12.20.45.png

IKEA bekijkt de komende tijd met Sonos hoe zij hun kennis op het gebied van woninginrichting, design, geluid en slimme technologie kunnen combineren. Samen streven ze ernaar het interieur ‘aan te kleden’ met geluid. De eerste producten van het duo worden medio 2019 verwacht.