Hip in 2018: kamerplant als statement piece

Planten zijn al jarenlang bezig met een opmars en winnen elk jaar aan populariteit. De pilea, monstera, Chinese lampionplant en cactus zijn graag geziene exemplaren. Gegroepeerd op het dressoir, naast de bank of op de kast. Botanische hoekjes. In 2018 mag het allemaal flink groter én een stuk minder. 

Niet je nieuwe eetkamerstoel, dat designerbankje of die vintage kast uit oma’s huis steelt de show in jouw woonkamer - nee - je kamerplant verdient een hoofdrol. Saai? Allerminst. Hoe groter, hoe beter lijkt het credo. Kies bijvoorbeeld voor een grote kamerplant in plaats van meerdere kleintjes. 

1.

1.


Tip: Vind je het moeilijk om planten aan je stijl toe te voegen? Experimenteer eens met verschillende soorten en kleuren. Er is zo veel keuze, dat er vast een exemplaar is dat bij jou en je interieur past.


2.

2.

3.

3.

4.

4.

Olifantsoor
Voor je op zoek gaat naar een groene eyecatcher, is het goed om jezelf af te vragen waarnaar je op zoek bent. Houd je van kleurrijk? Opvallend blad? Een exotische uitstraling? Een indrukwekkende plant is Alocasia 'Macrorrhiza’, in de volksmond ook wel ‘olifantsoor’ genoemd. Wanneer je het blad van deze beauty ziet begrijp je direct de herkomst van de naam. De bladeren zijn opvallend groot en ietwat gegolfd. Het blad van de Olifantsoor kan ruim een halve meter breed worden, dus een grote ruimte is vereist. De plant kan een hoogte bereiken van 175 cm. 

5. Alocasia 'Macrorrhiza’ , in de volksmond ook wel  ‘olifantsoor’  genoemd

5. Alocasia 'Macrorrhiza’, in de volksmond ook wel ‘olifantsoor’ genoemd

Kentia Palm
Dat is echter nog niks in vergelijking met Kentia 'Forsteriana, ofwel de Kentia Palm. Deze plant kan met gemak tweeënhalve meter hoog worden. Herkomst: Australië. Heeft luchtzuiverende eigenschappen, is makkelijk te verzorgen en heeft weinig zon nodig. Een makkelijke en dankbare plant.

6. Kentia Palm 

6. Kentia Palm 

Windmolenpalm
De Trachycarpus 'Fortunei’ kan zowel binnen als buiten worden geplaatst en heeft een exotisch uiterlijk. Deze ‘windmolenpalm’ vind je van originele in tropische oorden en behoort tot de groep vaste planten. Deze plant kan maximaal drie meter hoog worden. Dit pareltje groeit snel en is daarom de ideale kandidaat om je woonkamer een beetje op te spicen. 

7. Trachycarpus 'Fortunei’

7. Trachycarpus 'Fortunei’

Bronnen: foto 1 Apartment Therapy, foto 2 Pinterest, foto 3 Pinterest, foto 4 Pinterest, foto 5 vtwonen foto 6 Pinterest, foto 7 Ikea

Wat vind jij van de kamerplant als eyecatcher?

Dit blog is een samenwerking tussen sevencouches en Tuincentrum.nl.