Dit zijn de nieuwe dessins van Graham & Brown

Bloemen, origami, ruwe texturen en botanische prints: het nieuwe behang van Graham & Brown laat zich omschrijven als gevarieerd en veelzijdig. De nieuwe collectie werd eind vorige week in Amsterdam gepresenteerd.

‘Zoom’ is het overkoepelende thema van de laatst ontwikkelde dessins. Het in- en uitzoomen, details, texturen en reliëf. De collectie van Graham & Brown is deels geïnspireerd op de stoffenwereld. De overlap tussen fashion en wonen is klein. 

Pierre Sky, £40 per roll, Graham & Brown.jpg

Subthema’s
Het Britse bedrijf liet tijdens de presentatie verschillende subthema’s zien. ‘Weaves’ bijvoorbeeld, waar gebreide, geweven dessins hand in hand gaan met gecombineerde materialen. Of ‘Trace’ waarin de vrouwelijke kant worden benadrukt. Betonnen wanden met een goud randje, (im)perfectie en bloemen. 

Subthema ‘Bliss’ vertegenwoordigt het reizen en laat een mooie combinatie zien tussen natuur als wallart. Bijna Rijksmuseum-achtig. ‘Fluid’ is een mix van culturen, bevat het etnische, handgemaakte. Grove vormen en retro marks domineren. ‘Zone’ staat voor architectuur en digitale statements. Visgraatmotieven zijn populair. 

Tof, al die trends, maar hoe wordt dat vertaald naar behang? Een impressie:

Oxidised Texture Petrol, £60 per roll, Graham & Brown.jpg
sc1.jpeg
sc2.jpeg
sc3.jpeg
sc4.jpeg
sc5.jpeg