Op je verlanglijstje: pigmentgids voor de kleurenleek

Kleuren kiezen en daarmee mooie combinaties maken is een vak apart. Het Britse verf- en behangmerk Little Greene maakte een handboek om kleurkeuzestress te voorkomen. In 'The Little Book of Colour' vind je bijna tweehonderd kleuren en combinaties om eindeloos mee te variëren.

Voor het creëren van een harmonieus huis belicht het boek van elke kleur de verwante wittinten en gerelateerde neutrale tinten. Naast de kleurstalen laat de pigmentgids zien hoe een bepaalde tint ontstaat. Wittinten en neutrale kleuren worden in het boek aangeduid met een zogenoemde gemeenschappelijke pigmentatie. Zo zijn kleurencombinaties gecreëerd die volgens de wetenschap bij elkaar passen.

Little-Greene-2017-Colour-23_LR.jpg
Little-Greene-2017-Colour-15_LR.jpg
Little-Greene-2017-Colour-17_LR.jpg
Little-Greene-2017-Colour-01_LR.jpg

Vol vertrouwen aan de slag
Volgens de makers van het boek geeft je 'het volste vertrouwen bij het ontwerpen van een persoonlijk, afgestemd kleurenschema voor jouw volledige interieur.' In The Little Book of Colour wordt onderscheid gemaakt tussen coördinerende (harmonieuze combinaties zonder te overheersen) en contrasterende tinten (voor highlights, drama, impact). 

The Little Book of Colour wordt verkocht voor 13 euro. Leuk cadeau voor de feestmaand!