Architect lanceert marktplaats voor tweedehands design

De laatste jaren is de liefde voor tweedehands design en vintagespullen enorm gegroeid. Kringloopwinkels waren nog nooit zo hip en designklassiekers uit de vorige eeuw krijgen massaal een plek in onze woonkamers. Deze trend is ook een Belgische architect niet ontgaan. Hij bedacht een zoekertjessite voor design en vintage.

Het concept is simpel: aan de hand van een gratis advertentie kunnen zowel particulieren als winkels hun stukken aanbieden op het platform. Doordat de deals worden gesloten tussen verkoper en koper is het concept vrij van commissie. Elke gebruiker kan maandelijks maximaal drie gratis advertenties plaatsen. 

antieke-slagerstafel-3-1.jpg
Voor 400 euro is deze authentieke Hongaarse slagerstafel van jou.

Voor 400 euro is deze authentieke Hongaarse slagerstafel van jou.

Privileges
Voor de betalende gebruiker zijn er privileges: zo bekijk je met abonnement Le Corbusier de nieuwste producten 48 uur voor deze online worden geplaatst. De kosten? Twintig euro per maand. Voor dat geld ben je er wel zeker van dat je de mooiste pareltjes het eerste spot en het abonnement is exclusief - slechts vijftig gebruikers kunnen ‘m afsluiten. Als verkoper kun je uit de voeten met abonnementen als Eames, Jacobsen en Aalto. Daarmee kun je voor een tientje per maand veilingen organiseren of een hogere ranking genereren.

Deze designklassieker van Eames (jaren '40) wordt aangeboden voor 499 euro.

Deze designklassieker van Eames (jaren '40) wordt aangeboden voor 499 euro.

'Geen tweede Marktplaats'
Ideee.design, de naam van de website, benadrukt dat het platform thuishoort in een ander segment als Marktplaats of Tweedehands. Alle producten die via het platform worden aangeboden zijn voor plaatsing gescreend. Zo stelt men eisen aan fotomateriaal en zijn replica’s uit den boze.

IMG_3774-1-2.jpg
Vintage salontafel met bronzen onderstel. Dit unieke exemplaar staat te koop voor 1.250 euro.

Vintage salontafel met bronzen onderstel. Dit unieke exemplaar staat te koop voor 1.250 euro.

Pareltjes
Sinds de lancering van het platform, medio oktober, is er al een flink aantal producten aangeboden. Een antieke slagerstafel uit Hongarije bijvoorbeeld (zie hierboven), of een hanglamp van Louis Poulsen uit de zeventiger jaren. Ook deze Dr. Glob stoel die Philippe Starck in 1994 ontwierp voor Kartell staat te koop. Je zou er haast hebberig van worden.

Dr Glob by Starck voor Kartell. Vraagprijs: 129 euro.

Dr Glob by Starck voor Kartell. Vraagprijs: 129 euro.

Welk item is jouw favoriet?