Sigma brengt luchtzuiverende verf op de markt

De lucht binnenshuis is tot tien keer meer vervuild dan buiten. Met deze cijfers in het achterhoofd ontwikkelde fabrikant Sigma een ‘natuurlijke verf’. Met Air Pure voorzie je niet alleen je wanden van een nieuw laagje latex, ook het binnenklimaat krijgt een opfrisser. Goed nieuws!

Formaldehyde is de naam van de stof die onze huis ‘vervuild’. Het wordt uitgestoten door materialen als tapijt, spaan- en verzelplaat, meubilair en verschillende stoffen. Volgens Sigma is de gemiddelde concentratie Formaldehyde in Nederlandse woningen te hoog. De nieuwe verf filtert zo’n zeventig procent van de schadelijke stof uit de lucht, direct na het sauzen van wand of plafond.

click.jpg

Air Pure is in staat de slechte moleculen uit de lucht te filteren en te neutraliseren. Afhankelijk van het oppervlak van de ruimte zorgt de verf meerdere jaren voor een betere luchtkwaliteit. Deze technologie levert niet alleen een bijdrage aan een schonere leefomgeving, de verf blijkt ook klimaatvriendelijk. Door toevoeging van een bindmiddel dat wordt gemaakt uit zaden en planten wordt een groot deel van de traditionele ingrediënten vervangen.