4x deze Scandinavische designstukken zijn het waard om in te investeren

Hoe creëer je balans in huis? Zie je interieur een beetje als je kledingkast: ook daar is het hebben van basisstukken een fijn uitgangspunt. En die basics mogen best wat kosten, in mijn optiek. Ze blijven immers jaren onderdeel van je interieur. Als het goed is.

Zonder goede basis geen uitgebalanceerd interieur. Dat heb ik de afgelopen jaren zelf geleerd en ondervonden. Na de verkoop van ons vorige huis kwam ik in een experimentele fase terecht. Er kwam kleur in huis, en ik bleek daar naderhand niet zo gelukkig van te worden, die excentrieke uitspatting. En nu weet ik: wat je ook doet, zorg voor een goede basis en dito stukken.

Want vanuit die basis kun je uiteraard op stijlontdekking gaan. Combineer met andere kleuren, verschillende opstellingen of wissel met accessoires. Benieuwd? Ik selecteerde er een paar voor je.

1. Een praktisch wandmeubel

En als je dan nog graag wisselt kun je een modulair systeem kiezen. Het grote voordeel: je koopt elke keer iets en hoeft je spaarrekening er niet voor de plunderen. Fijn. Zo begon ik mijn String kast met drie planken en een rek. Inmiddels heb ik meerder onderdelen aangeschaft waardoor ik steeds een andere opstelling kan maken. Van dressoir tot kruidenrek en van boekenplank tot werkhoekje.

4x Deze Scandinavische designstukken zijn het waard om in te investeren

2. Een tijdloze eetkamerstoel

In een neutrale kleur. Denk aan wit, zwart, grijs of hout. Passend bij elk interieur en elke stijl - hoe vaak je ook veranderd. Zelf ben ik nog steeds blij met mijn Normann Copenhagen Form Chair, die al jaren aan de eettafel staat. Waar andere exemplaren in een stoelendans verdwenen, kwam deze telkens terug. Het ontwerp is tijdloos, de stoel is comfortabel en ziet er gewoon mooi uit.

4x Deze Scandinavische designstukken zijn het waard om in te investeren

Andere pareltjes aan de eettafel: de panton chair, houten spijlenstoelen van HAY of de Visu Wire van Muuto. Die eetkamerstoelen kunnen mijn inziens een leven lang mee. Zelfs met die eeuwige veranderdrang!

3. Een mooie lamp

Denk bijvoorbeeld aan de Favourite Things-lamp van Chenn Karlsson. Basic vormgegeven en geschikt om mooie vondsten of stillevens in te creëren. Ook deze lamp past overal: van kinderkamer tot werkplek. De Spinning Pendant van &Tradition is ook een pareltje. Een basic lamp, maar net iets spannender vormgegeven. Van deze lamp ben ik enorm gecharmeerd.

4x Deze Scandinavische designstukken zijn het waard om in te investeren
4x Deze Scandinavische designstukken zijn het waard om in te investeren

4. Een multifunctioneel kastje

Vakkenkasten en letterbakken vind ik altijd tof. Zo heb ik er nog steeds spijt van dat ik The Round Dorm van Ferm Living heb verkocht. Dat is het schoolvoorbeeld van een multifunctioneel wandkastje. Of je ‘m nu in je slaapkamer, werkkamer of in de kinderkamer ophangt: hij past overal.

4x Deze Scandinavische designstukken zijn het waard om in te investeren

Waar investeer jij het liefst in als het om je interieur gaat?