De zeven favorieten van… blogger Sanne Horlings (Draad & Spijker)

In de tweewekelijkse rubriek De zeven favorieten van… delen inspirerende bloggers en enthousiaste Instagrammers hun mooiste items en fijnste hoekjes. Van kringloopvondst tot accessoire en van winkel tot woontrend. Dit keer: Sanne Horlings, blogger bij Draad & Spijker. ,,Ik wil ruimtes graag levendig maken.”

Sanne (29) woont met haar verloofde Ronald in het Drentse Emmen. Ze studeerde af als bloemist en vormgever en wist haar talenten te combineren in haar werk voor Draad & Spijker. Op haar blog schrijft ze over design, interieur, eten, natuur en hotspots. ,,Ik hoop anderen te inspireren en te motiveren door mijn eigen interesses te delen.”

Je favoriete (tweedehands) vondst

,,Dat is onze nieuwe eettafel die heel mooi aansluit op het behang dat we besteld hebben. Momenteel zijn we bezig met een make-over, een jaarlijks terugkerend iets. Als interieurliefhebber neem ik alles in mij op wat ik zie of voel en daar ontstaat een nieuw interieurplan uit. Dat is één van mijn favoriete bezigheden - ruimtes levendig maken.

De zeven favorieten van… blogger Sanne Horlings (Draad & Spijker)

Naast de ronde eettafel ben ik heel erg blij met de eetkamerstoel. De vormgeving doet mij een klein beetje denken aan de ontwerpen van Pien Hein Eek en Floris Hovers. Ik vind de vormgeving erg mooi, door het subtiele strakke lijnenspel en de ronde afwerking. Buiten dat voel je het leven van de stoel af spatten. Kenmerken waar mijn interieurhart een sprongetje van maakt. De stoel heb ik bij Het Goed gekocht en de tafel via de Marketplace op Facebook.”

De zeven favorieten van… blogger Sanne Horlings (Draad & Spijker)


2. Je favoriete plek in huis

,,Dat is onze living, waar ik lekker languit op de bank of op het vloerkleed kan liggen. Een plek waar ik even tot rust kan komen. Het fijne van de living is dat hier door hele ruimte kan kijken en contact heb met de open keuken.”

De zeven favorieten van… blogger Sanne Horlings (Draad & Spijker)

3. Je favoriete meubel of accessoire

,,Eigenlijk al het design dat we in huis hebben staan is favoriet. Stuk voor stuk houden we alle meubels en woondecoratie in huis, omdat ze ons het gevoel van veiligheid, warmte en gezelligheid geven. Een plek waar je helemaal je zelf kunt zijn. Ik vind het belangrijk dat interieur aansluit bij de bewoners, en geen één-op-één kopie uit een tijdschrift is. Zo onpersoonlijk! Inspiratie opdoen kan natuurlijk altijd.

Eén designstuk heeft trouwens wel een tandje voor op de rest. Dit is de Light Forest van Ontwerpduo. Hier hebben we bijna een jaar voor gespaard. Het deed wel even pijn aan de portemonnee, maar nu dat hij hangt ben je het lange sparen al snel vergeten. Het is echt een blikvanger in de living.”

De zeven favorieten van… blogger Sanne Horlings (Draad & Spijker)

4. Je favoriete merk

,,Oef een favoriete merk, ik ken zoveel merken die mooi design uitbrengen! Maar het Scandinavische designmerk Muuto vinden Ronald en ik wel heel erg gaaf. En buiten de mooie vormgeving is het van goede kwaliteit en zeer functioneel.”

De zeven favorieten van… blogger Sanne Horlings (Draad & Spijker)

5. Je favoriete blog of Instagramaccount

,,Eerlijk gezegd lees ik niet veel blogs, omdat ik graag bij mezelf wil blijven zonder dat ik beïnvloed word. Qua Instagramaccounts zijn er heel veel leuke, maar ik word ontzettend happy van The House that Lars Built. Hier vind je veel leuke DIY’s die mooi worden vastgelegd.”

De zeven favorieten van… blogger Sanne Horlings (Draad & Spijker)

6. Je favoriete woonstijl


,,De stijl waar waar Ronald en ik van houden is Scandinavisch. We hebben veel Scandinavisch design gecombineerd met ontwerpen van Nederlandse bodem.”

De zeven favorieten van… blogger Sanne Horlings (Draad & Spijker)

7. Je favoriete woontrend voor 2019

,, Ik heb twee favoriete woontrends dit jaar: Serre de luxe en Forum Romanum. Als bloemen- en plantenliefhebber hoort de Serre de luxe zeker bij mijn favorieten. Je kunt nooit te veel planten in huis hebben! Planten zijn gezond voor je geest zorgen ook voor schonere lucht. Buiten dat planten leven geven aan je huis geven ze mij ook heel veel inspiratie door hun vorm, kleur en structuur.

Binnen de trend Forum Romanum vind je veel romaanse triomf bogen, trappen en zuilen. Deze trend haalt zijn inspiratie uit de Italiaanse architectuur. Heet geeft mij een gevoel van romantiek, rijkdom en luxe. Buiten dat doet het mij denken aan een stageperiode in Italië, waar ik warme herinneringen aan heb. Daarom is de tweedehandse ronde eettafel ook één van mijn favorieten van dit moment.”

Foto’s: Sanne Horlings.

Deze bloggers en Instagrammers deelden eerder hun zeven favorieten.

Heb jij ook een woonblog of deel jij je interieurinspiratie op Instagram en wil je graag meewerken aan deze rubriek? Neem dan contact op!