Afdankertjes en kringloopvondsten: vijf van mijn favorieten in één foto

Oude en sleetse spullen in huis - ik hou ervan. Ook in de peuterkamer zijn tweedehands vondsten goed vertegenwoordigd. Dit hoekje kreeg een kleine make-over met vijf van mijn favoriete kringloopkoopjes.

Nu er verbouwd wordt in huize sevencouches valt er weinig te fröbelen en te schuiven. Overal ligt gruis en stof, alle woondecoratie ligt opgeslagen op zolder. De enige kamer die nog onaangeroerd lijkt is die van Amélie. Belangrijk, vind ik, want in alle chaos moet zij te allen tijde een plekje hebben om lekker rustig en ongestoord te kunnen spelen. In dit hoekje stond haar bed, die is naar de andere kant van de kamer geschoven.

Meer kringloopgelukjes van mij zien? Je vindt ze hier.

Afdankertjes en kringloopvondsten: vijf van mijn favorieten in één foto

De speeltent fungeerde lange tijd als bedhemel, maar met de bodem erin doet ‘ie het net zo goed als speeltent. Geen kringloopvondst overigens.

Wat scoorde ik tweedehands?

- Het klepbankje rechts op de foto komt van Marktplaats. Het stond op hoge poten, die heb ik af laten zagen. Onder de zitting ligt een scala aan verkleedkleren. Dit bankje maakt deel uit van het bedritueel: hier nemen we de dag door, zingen we liedjes en wordt volop geknuffeld. Kosten? Twintig euro.

Afdankertjes en kringloopvondsten: vijf van mijn favorieten in één foto
Afdankertjes en kringloopvondsten: vijf van mijn favorieten in één foto

- Het witte boho-kussen met franjes is een kringloopvondst. Heerlijk groot en afgewerkt met een soort vintage kant. Voor dit exemplaar betaalde ik vijftig cent.

- De rieten manden zitten vol prullaria. Ik nam ze mee tijdens een van mijn kringloopbezoeken. Ideaal dat ze af te sluiten zijn. Speelgoed erin en klaar is kees. Setprijs: twee of drie euro.

- De leeuwenkop aan de wand? Ook tweedehands. Voor twee euro mocht ‘ie mee naar huis.

- Mijn meest recente vondst: een rotan poppenbedje. Stond al een hele tijd op mijn wensenlijstje en deze week liep ik er opeens tegenaan. Bingo! Het matrasje en kanten hemeltje kreeg ik erbij. De prijs: 7 euro.

Koop jij ook weleens tweedehands? Waarom wel/niet?