Geld over? Deze ontwerpen van Vitra passen in elke kinderkamer

Hoewel ik het vaak belachelijk duur vind, ben ik dol op design. Prima te combineren met tweedehands afdankertjes en sleetse vondsten. Een van mijn favoriete merken is het Scandinavische Vitra. En wist je dat zij ook prachtige ontwerpen maken voor de kinderkamer? Dit zijn mijn favorieten.

Vitra ken je waarschijnlijk als producent van de bekende Eamesstoelen, maar het merk maakt ook tafels, lampen en woonaccessoires. Een aantal bekende stoelen van het merk zijn er ook in kindervariant. Wat dacht je van een kleine Panton chair? De Panton junior is er - zoals het bedrijf zelf zegt - voor de kleinste designliefhebbers. Gemaakt van kunststof en hartstikke sterk. Leuk in de speelhoek of aan een laag bureau.

Geld over? Deze ontwerpen van Vitra passen in elke kinderkamer

Een toolbox met het draagcomfort van een aktetas - dat is het idee achter de opbergbak van Vitra. Bedacht door Arik Levy die kleine materialen met een handreiking bij zich wilde hebben. Gemaakt van ABS kunststof. Met de verschillende kleurtjes is deze opbergbak geschikt voor elke kinderkamer.

Geld over? Deze ontwerpen van Vitra passen in elke kinderkamer

Ook tof: de Corniches wandplanken - geboren uit de behoefte om kleine voorwerpen te etaleren. Verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen om een speels effect te creëren. De ideale plek om de lievelingsknuffel, favoriete barbie of mooiste auto op te laten pronken. De planken zijn gemaakt van kunststof en mede daardoor hartstikke geschikt voor de kinderkamer.

Geld over? Deze ontwerpen van Vitra passen in elke kinderkamer

Een klassieker - de Elephant Chair. Gemaakt door Ray en Charles Eames (juist, van de stoelen). Het majestueuze dier krijgt een lieve uitstraling in een van de pastelkleuren of een stoere look in een van de knaltinten. Het ontwerp stamt uit 1945 (!) maar is tot op de dag van vandaag een eyecatcher in de kinderkamer.

Geld over? Deze ontwerpen van Vitra passen in elke kinderkamer

De Cork Family kruk is multi-inzetbaar in de kinderkamer. Gebruik ‘m als bijzettafel, nachtkastje of gewoon om op te zitten. Voor de productie van deze kruk wordt afvalmateriaal van wijnkurken gebruikt. Goed voor het milieu dus en hartstikke hip! De simpele vormgeving maakt ‘m perfect passend bij elke kinderkamer.

Geld over? Deze ontwerpen van Vitra passen in elke kinderkamer

Welk ontwerp is jouw favoriet?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met MisterDesign.