De zeven favorieten van... Ilona Annema (@minimalistisch_ondernemen)

In de tweewekelijkse rubriek De zeven favorieten van… delen inspirerende bloggers en enthousiaste Instagrammers hun mooiste items en fijnste hoekjes. Van kringloopvondst tot accessoire en van winkel tot woontrend. Dit keer: Ilona Annema van @minimalistisch_ondernemen. ,,Ik hecht eigenlijk niet zo veel waarde aan spullen.”

Ilona (35) is getrouwd met Jeroen en moeder van Philou (3). Het gezin woont in een jaren ’30 woning in Arnhem. De goedlachse dertiger heeft een eigen bedrijf en helpt andere ondernemers hun bedrijf zo simpel mogelijk in te richten. ,,Doen wat bijdraagt aan je dromen en doelen om met minder meer te bereiken en zo je eigen pad te volgen in de online jungle.” Ilona laat zich inspireren door het minimalisme.


Je favoriete (tweedehands) vondst


,,Het kastje op de slaapkamer van mijn dochter. Het is een jaren ’50 kastje en gevonden via Marktplaats. Ik houd van oude meubeltjes, zeker retro stijl. Ik vind het iets nostalgisch hebben en ik vind het duurzaam om spullen her te gebruiken in plaats van alles nieuw te kopen.”

De zeven favorieten van... Ilona Annema (@minimalistisch_ondernemen)


Je favoriete plek in huis


,,Dat is de bank. Ik zit er graag met een heerlijke latte en een goed boek. Sinds de tv het huis uit is, lees ik veel meer. Onze bank heeft uitzicht op de achtertuin dus ik geniet hier heerlijk van de vogeltjes.”De zeven favorieten van... Ilona Annema (@minimalistisch_ondernemen)

Je favoriete meubel of accessoire


,,Ik hecht eigenlijk niet zo veel waarde aan spullen, maar ik vind de oude bakelieken telefoon die bij ons in de hal hangt heel tof. Gevonden op een antiekmarkt. Hij doet het niet, maar is wel een eyecatcher als je binnenkomt. Die telefoon past perfect bij de oude retrotegeltjes die nog in het huis zitten.”

Je favoriete merk


,,Ik hecht ook niet veel waarde aan bepaald merken, maar ik heb een aantal dingen van HKLiving in huis, dus dat merk spreekt me wel heel erg aan.”

De zeven favorieten van... Ilona Annema (@minimalistisch_ondernemen)


Je favoriete blog of Instagramaccount


,, @annemarijebaars vind ik ontzettend inspirerend. Ze deelt veel over duurzaamheid en minimalisme en heeft een prachtig huis dat ze laat zien op haar account.”De zeven favorieten van... Ilona Annema (@minimalistisch_ondernemen)

Je favoriete woonstijl


,,Mijn stijl is minimalistisch, Scandinavisch als basis dat zorgt voor rust. Gecombineerd met retro spullen voor een gezellig en warm gevoel.”De zeven favorieten van... Ilona Annema (@minimalistisch_ondernemen)

Je favoriete woontrend voor 2019


,, Ik houd sowieso van natuurlijke materialen zoals hout en riet. Maar ik denk dat bamboe ook steeds populairder wordt. Niet alleen binnen het interieur maar ook daarbuiten, om het gebruik van plastic tegen te gaan.”

Foto’s: Ilona Annema.

Deze bloggers en Instagrammers deelden eerder hun zeven favorieten.

Heb jij ook een woonblog of deel jij je interieurinspiratie op Instagram en wil je graag meewerken aan deze rubriek? Neem dan contact op!