5x met deze ligbedden ben jij klaar voor de eerste hittegolf van 2019

Met een heuse hittegolf in het verschiet wordt het de hoogste tijd om te relaxen in de tuin of op je balkon. Misschien heb je al vakantie of kies je ervoor een paar vrije dagen in te ruilen. En wat kun je tijdens die warmte beter doen dan voor pampus op een ligbed te hangen? Met deze exemplaren ben jij klaar voor de zomer!

Ligbedden zijn er in tal van soorten en maten. Hout, plastic, aluminium - met of zonder kussens en verstelbare leuning… Deze keuze voor een ligbed kan ook samenhangen met de hoeveelheid ruimte die je hebt. De meeste ligbedden zijn wel op te klappen en nemen daardoor niet zoveel ruimte in op zolder of in je schuur. Ook is het belangrijk om na te gaan of een onderhoudsarme variant wenst of dat je het geen probleem vindt om jaarlijks je beitskwast langs je ligbed te halen.

Liever zelf een daybed maken? Hier lees je hoe ik dat deed.

5x met deze ligbedden ben jij klaar voor de eerste hittegolf van 2019

1. Ligbed Vista

Kies je voor onderhoudsarm dan is Lifestyle Vista een goede keus. Gemaakt van aluminium en voorzien van een poedercoat zodat de stoel ook een regenbui kan trotseren. De zitting is gemaakt van textileen - dat niet alleen comfortabel is maar ook een ondersteunende functie heeft. Door het lichte gewicht verplaatst je ‘m makkelijk van zonnehoek naar schaduwplek. Ideaal! De rugleuning telt vijf standen en dat maakt ‘m multifunctioneel. Zittend aan je cocktail nippen, standje boek lezen of plat om een bruine tint te kweken? Het kan allemaal. Onder andere verkrijgbaar bij Van der Garde Tuinmeubelshop. Prijs: 299 euro.

5x met deze ligbedden ben jij klaar voor de eerste hittegolf van 2019

2. Ligbed Acacia

Hoe tof is dit schommelbed van acaciahout? Rustieke vormgeving en gemaakt van tropisch hardhout dat weerbestendig en duurzaam is. Het ligbed is afgewerkt met olie en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Het ontwerp is ergonomisch, dus geen rugklachten als je een middag hebt liggen dutten op je balkon. Heerlijk! Je koopt ‘m bij VidaXL. Prijs: 98 euro.

5x met deze ligbedden ben jij klaar voor de eerste hittegolf van 2019

3. Ligbed Davincii

De Davincii van Hartman is geschikt voor kleinere tuinen of balkons. Gemaakt van aluminium en een zitting van textileen. Net als de Lifestyle Vista zorgt dit ligbed voor ondersteuning en comfort. Door de wielen makkelijk te verplaatsen. Inklapbaar, dus je bergt ‘m zo op. Je betaalt er wel wat meer voor, maar daarmee haal je wel kwaliteit in huis. Verkrijgbaar via Hartman. Prijs: 999 euro.

5x met deze ligbedden ben jij klaar voor de eerste hittegolf van 2019

4. Ligbed Charlotte

Tover je in no-time om van ligbed tot driezitsbank. Handig als je visite krijgt. Dit ligbed is gemaakt van wicker, dat helemaal past bij de tuintrend van nu. Ook dit exemplaar heeft een verstelbare rugleuning, van plat tot rechtop. Onder het wickerdraad zit een poedercoated frame dat niet kan roesten. De bijgeleverde kussens zijn gemaakt van water- en vuilafstotend materiaal. Verkrijgbaar bij Van der Garde Tuinmeubelshop. Prijs: 289 euro.

5x met deze ligbedden ben jij klaar voor de eerste hittegolf van 2019

5. Bamble

Wat is het een plaatje - bamboe ligbed Bamle, ook helemaal passend bij de trend van nu. Leg je badlaken erop, drankje erbij en relaxen maar. Ook bij dit ligbed is de rugleuning verstelbaar. Verkrijgbaar bij JYSK. Prijs: 179 euro.

Welk ligbed is jouw favoriet?