De zeven favorieten van... Linda Huisman (@housemanhome)

In de tweewekelijkse rubriek De zeven favorieten van… delen inspirerende bloggers en enthousiaste Instagrammers hun mooiste items en fijnste hoekjes. Van kringloopvondst tot accessoire en van winkel tot woontrend. Dit keer: Linda Huisman van het relatief nieuwe @housemanhome. ,, Ik hou van kleur en ben niet bang om te combineren.”

Linda (29) woont in een driekamerappartement uit 1988 in de binnenstad van Zwolle. In december vorig jaar kreeg ze een burn-out. Instagram werd haar uitlaatklep - in januari begon ze met het delen van interieurkiekjes. Ze plaatst inmiddels dagelijks een foto.

1. Je favoriete (tweedehands) vondst

,,Mijn favoriete vondst van dit moment is de witte poef in de woonkamer. Ik was al een hele tijd op zoek, maar wist niet zo goed wat voor een ik wilde. Toen ik tegen dit witte exemplaar aanliep in de kringloop kon ik hem niet laten liggen. Hij kostte maar een tientje! Het leer is al een beetje gebarsten en je kunt zien dat hij waarschijnlijk al best oud is, maar dat spreekt me juist aan. Sinds de komst van mijn nieuwe tv-meubel, heeft de poef een mooi plekje gekregen in het hoekje. Handig, een extra zitplek als er vrienden langskomen.”

De zeven favorieten van... Linda Huisman (@housemanhome)
De zeven favorieten van... Linda Huisman (@housemanhome),,Met de spiegel in de gang ben ik ook superblij! Ook deze scoorde ik voor tien euro, maar dan op Marktplaats. Toen ik hem ophaalde twijfelde ik even, maar toen ik ‘m had opgehangen was ik meer dan tevreden. De gouden kleur is perfect en geeft de gang een chique touch. Hier doe ik mijn make-up en haar, omdat het licht hier beter is dan in de badkamer.”

2. Je favoriete plek in huis


,, Het hoekje met de gele stoel. Hier zit ik graag te lezen, of even op Instagram of Youtube te kijken (want: stopcontact in de buurt). De stoel is lekker groot en ik kan er heerlijk in wegkruipen. Ook familie en vrienden zitten er graag - en vooral mama als ze bij me op bezoek is. Een jaar geleden heb ik mijn interieur in de woonkamer omgegooid. Eerst stond alles precies andersom, dus de televisie tegen de blauwe muur en de eettafel in de hoek waar de stoel nu staat. Het was een krap plekje voor de eettafel, waardoor ik er bijna nooit zat. Ook de stoel kwam niet zo lekker tot zijn recht. Mijn vriend kwam op het idee om alles eens andersom te zetten en dat was een hele goede zet.”

De zeven favorieten van... Linda Huisman (@housemanhome)

3. Je favoriete meubel of accessoire

,,Soms heb je meubels die je nooit zat wordt. Van het kastje in de gang heb ik al zo’n vijftien jaar plezier. Mijn ouders hebben dit kastje ooit eens gekregen van vrienden die hem wegdeden, omdat ze gingen verhuizen. Toen ik een tiener was is hij bij mij op de slaapkamer terecht gekomen in mijn ouderlijk huis. Daar diende hij als make-up kastje, net als nu eigenlijk. In de jaren daarna heb ik hem meeverhuisd.

Toen ik dit appartement kreeg zag ik gelijk waar het kastje moest komen te staan. Omdat de gang vrij smal is, kan ik hier niet echt meubels in kwijt. Dit kastje is heel ondiep, dat maakt ‘m perfect voor deze plek. Daarnaast is hij erg praktisch met veel opbergruimte. Ik kan er een heleboel rommeltjes in kwijt. Dit kastje gaat voorlopig niet weg en mocht ik er toch ooit afscheid van nemen, dan komt hij bij mijn ouders in huis te staan. Mijn moeder zou hem ook graag in huis hebben.”

De zeven favorieten van... Linda Huisman (@housemanhome)


4. Je favoriete merk


,,Helaas laat mijn budget het niet altijd toe, maar ik doe graag inspiratie op bij SissyBoy en Homestock. Ik hou van accessoires met details: hoe meer kleur en print, hoe enthousiaster ik word. Met Søstrene Grene op een steenworp afstand kan ik het ook niet laten om hier geregeld naar binnen te lopen.”

Spullen met een verhaal zijn me dierbaar. Zo heb ik schilderijtjes aan de muur en een beeldje van de Brandaris van Terschelling, omdat dit mijn favoriete eiland is.
— Linda

,,In mijn appartement vind je een combinatie van accessoires van Kwantum, Action, kringloop en winkeltjes die ik gespot heb tijdens een weekendje weg of op vakantie. Spullen met een verhaal zijn me dierbaar. Zo heb ik schilderijtjes aan de muur en een beeldje van de Brandaris van Terschelling, omdat dit mijn favoriete eiland is. Ook vind ik het leuk om spulletjes voor mijn huis cadeau te krijgen, omdat ik me altijd herinner van wie ik het gekregen heb. De kaarsenstandaard op het theekastje kreeg ik van mijn zusje voor mijn verjaardag. Ik vind het leuk dat ze zoiets moois voor me uitgezocht heeft.”

5. Je favoriete blog of Instagramaccount


,,Ik haal veel inspiratie van het instagramaccount van Interiorjunkie. Haar stijl vind ik echt prachtig. Haar woning is van zichzelf al mooi, maar het is echt onvoorstelbaar gaaf hoe ze dit huis ingericht heeft. Ze werkt veel met kleur en print, daar hou ik van. Haar woonstijl spreekt me erg aan, omdat ik vind dat ze een interieur met lef heeft! Ik kijk graag haar video’s op YouTube en haal inspiratie uit haar mooie foto’s. Ooit hoop ik ook in zo’n droomhuis te wonen.”

De zeven favorieten van... Linda Huisman (@housemanhome)
6. Je favoriete woonstijl

,, Een vleugje industrieel, gemixt met Scandinavisch, bohemian en een beetje midcentury. Een specifieke woonstijl heb ik niet. Mijn huis richt ik puur op gevoel en gemoedstoestand in. Ik vind het belangrijk dat het een plek is waar ik me thuis voel, waar ik vrolijk van word. Ik ben gek op kleur en niet bang om dit met elkaar te combineren.”

,,Daarnaast hou ik ook wel van strak, zwart en retro spulletjes. Zo heb ik pas een zwarte stellingkast voor in de keuken gekocht. Dat steekt mooi af bij het blauw en geeft het hoekje een stoere look. Mijn gele stoel heeft weer een iets klassiekere stijl, net als het theekastje. Door de zwarte lijstjes wordt het geheel iets minder tuttig. Waarschijnlijk heb ik nog wel wat woonstijlen gemist, of ontdek ik een nieuwe woonstijl en verander ik weer wat. Dat maakt inrichten nou juist zo leuk!”

De zeven favorieten van... Linda Huisman (@houseman)

7. Je favoriete woontrend voor 2019


,,Qua woontrends kan ik mijn geluk niet op in 2019! Al een tijdje ben ik op zoek naar nieuw behang voor in de slaapkamer. Ik heb een paar jaar behang gehad, maar wilde graag wat anders. Binnenkort ga ik de slaapkamer aanpakken en dan komt er zeker behang op de muur. Ook de trend van ronde vormen vind ik leuk. Toen ik hier kwam wonen wilde ik graag een ronde tafel. Ik vind het gezellig zitten en het geeft een ruimtelijk gevoel. Met de ronde poef in de woonkamer komt de ronde trend nog een keer terug. Ik hou ervan.”

Foto’s: Linda Huisman

Lees ook:
De zeven favorieten van blogger Mirjam Hart (Een goed verhaal)
De zeven favorieten van blogger Judith Huls (Juudithhome)
De zeven favorieten van Machteld Poelsma (@mach.s)
De zeven favorieten van Sabine Weertman (@styledbysabine)

Heb jij ook een woonblog of deel jij je interieurinspiratie op Instagram en wil je graag meewerken aan deze rubriek? Neem dan contact op!