Maandoverzicht februari: het leukste nieuws uit interieurland

De nieuwste wooncollecties, inspirerende samenwerkingen, leuke weetjes en absolute musthaves: in de nieuwe rubriek sevencouches selecteert stel ik maandelijks een overzicht samen van berichten en tips die je niet mag missen. Deze maand: de trendkleur van het jaar, een vooruitblik op de lente, gratis tuinplanten én eco-verf van Nederlandse bodem.

En de trendkleur van 2019 is…

Quiet Clearing oftewel diepgroen is uitgeroepen tot trendkleur van 2019. Histor koos voor de elegante kleur die een levendig, groots gevoel neerzet en gelijktijdig een kalmerende uitstraling heeft. Volgens het bedrijf is Quiet Clearing een reactie op de steeds groter wordende rol van techniek in huis. Een slimme thermostaat, robotica en apparaten met wifi - het zorgt volgens Histor voor disbalans. In een persbericht schrijft het bedrijf dat trendwatchers een verschuiving naar de natuurlijke kant signaleren. ‘Quiet Clearing herstelt het evenwicht in huis door de kracht en harmonie van de natuur terug te brengen in het interieur’.

Maandoverzicht februari: het leukste nieuws uit interieurland

Ongebruikelijke combinaties in lentecollectie

Creativiteit is het creëren van mogelijkheden waar anderen slechts obstakels zien - dat is het uitgangspunt van de nieuwe lentecollectie die Søstrene Grene later deze maand op de markt brengt. De lijn bestaat uit een serie producten die zich thuisvoelen in een levendig, gezellig en inspirerend interieur. Nieuw is de keuze voor behang: het Deense merk maakte drie soorten decoratieve wandbekleding. De collectie bestaat onder andere uit een bijzettafel, kapstok, rieten stoelen, lampen, keukengerei en diverse woonaccessoires.

Maandoverzicht februari: het leukste nieuws uit interieurland
Maandoverzicht februari: het leukste nieuws uit interieurland
Maandoverzicht februari: het leukste nieuws uit interieurland

Gratis tuinplanten

Een groenere leefomgeving begint in je achtertuin: tegel eruit, plant erin. Groen zorgt niet alleen voor meer sfeer, maar levert ook een positieve bijdrage aan het klimaat. Tuinvereniging Groei & Bloei organiseert samen met Intratuin een inwisselactie: lever een tegel uit eigen tuin in en krijg twee tuinplanten cadeau om de leegte op te vullen. Je kunt onder meer kiezen uit vrouwenmantel (Alchemilla), ijzerhard (Verbena), anemonen en zonnehoed (Echinacea). Geen groene vingers? Geen nood. Experts zijn aanwezig om je van de nodige tips te voorzien. Sinds de start van de actie, in 2015, zijn er ruim 12.000 tegels vervangen voor groen.

Op zaterdag 23 maart kun je tussen 10.00 en 15.00 uur met je tuintegel bij Intratuin terecht.

100% ecologische krijtverf

Uniek in Nederland: krijtverf die volledig ecologisch is. Geen weekmakers, oplosmiddelen of andere ongezonde stoffen - enkel natuurlijke pigmenten en minerale bestanddelen. Bedenker Christel van Bragt vindt dat ‘gezonde verf’ in onze huidige wereld niet mag ontbreken. ,,We hebben meubels van natuurproducten, waterbesparende toiletten, luchtzuiverende planten en energiezuinige wasmachines… Ook in ons interieur maken we steeds bewustere keuzes.”

De krijtverf wordt op de markt gebracht onder de naam Amazona.
Maandoverzicht februari: het leukste nieuws uit interieurland
Maandoverzicht februari: het leukste nieuws uit interieurland

Heb je tips voor het volgende maandoverzicht? Neem dan contact op!