sevencouches test: baby- en peutermatras van Simba

Ruim een jaar geleden verruilde ik mijn oude matras voor een hypermodern exemplaar van Simba. Honderd dagen proefslapen was niet nodig - drie weken later was ik om. Recent is Simba ook begonnen met de verkoop van baby- en peutermatrassen. Goed nieuws! Dochter Amélie nam de proef op de som.

Simba is een Brits merk dat zich bij de ontwikkeling van matrassen richt op slaapcomfort en lichaamsondersteuning. Elk matras is opgebouwd uit vijf verschillende lagen en bevat synthetische latex, traagschuim, pocketveren en koudschuim. Simba kent zeven comfortzones die zorgen voor een optimale ondersteuning van de verschillende drukpunten in je lichaam. Stabiel, stevig en comfortabel. 

IMG_8598.jpg

Het baby- en peutermatras is op dezelfde manier opgebouwd als de versie voor volwassenen. De baby- en peutermatrassen zijn leverbaar in twee maten. Wij kozen voor 60x120 cm.

Klaar voor gebruik
Waar het grote matras een etmaal nodig had om in vorm te komen, is de kleine variant direct klaar voor gebruik. Heel fijn: de hoes is afritsbaar, dus in het geval van ongelukjes makkelijk te reinigen. Kan gewoon in de wasmachine! Het matras is niet te hard en niet te zacht. De stof ademt, wat betekent dat de lichaamstemperatuur van de slaper optimaal blijft. Ideaal!

IMG_8724.jpg
IMG_8684.jpg

Kindveilig
De matrassen van Simba zijn kindveilig en bevatten geen schadelijke (gif)stoffen. Net als bij de grote variant, mag je kind 100 dagen proefslapen. En Amélie? Die draait zich ’s ochtends nog een keertje om op haar nieuwe matras. Toeval? Dat zullen we waarschijnlijk nooit weten…

De matrassen voor je mini me zijn leverbaar in de maten 60x120 en 70x140 cm.