sevencouches test: snoerloze PowerMax-maaier van Gardena

Na maandenlang binnenshuis geklust te hebben, ligt de focus nu op de tuin. Borders worden aangelegd, bomen gesnoeid en het gras gemaaid - en dat laatste was nogal een ding. Bewapend met twee verlengsnoeren, een grasmaaier én een kantenknipper moest ik bijna wekelijks aan de slag. Dat kan makkelijker, toch?

Met mijn oude, weliswaar elektrische maar niet snoerloze grasmaaier was ik bijna drie kwartier bezig om alles te kortwieken. Nee, ik heb geen kasteeltuin. Met twee verlengsnoeren en een tussentijdse stopcontactenwissel kon ik bijna elk hoekje maaien. Maar praktisch? Verre van. De PowerMax-maaier van Gardena bleek de oplossing - alleen al om het feit dat deze machine op accu’s werkt. sevencouches nam de proef op de som en testte de maaier een paar maanden uit.

IMG_5655.jpg
IMG_5680.jpg

Overal langs
Voluit heet de maaier Gardena PowerMax Li-18/32, geschikt voor gazons met een oppervlak van maximaal 50m2. Het apparaat werkt op twee accu’s (standaard meegeleverd). De maaier is, met behulp van een draaiknop, in te stellen op vijf verschillende hoogtes. Even in een hoekje uitproberen wat voor jouw gazon het beste werkt - te kort was hier geen gezicht. Voordeel van deze grasmaaier zijn de kammen aan weerszijden waardoor je ook heel makkelijk langs borders, je huis of houthok maait. 

IMG_5662.jpg
IMG_5633.jpg

Dag verlengsnoer(en)!
In tegenstelling tot zijn voorganger, is deze maaier van Gardena aardig stil. Dat maakt dat ik me minder bezwaard voel tijdens een maaibeurt op zondagochtend - en stiekem vind ik dat heel prettig. Het grootste voordeel aan dit exemplaar is wat mij betreft dat je snoerloos kunt maaien. Ook direct een note to self - want na het kortwieken van je gazon moet je niet vergeten je accu’s weer op te laden. Het is hier niet eenmalig gebeurd dat ik een strook kon maaien waarna de accu leeg bleek en ik een paar uur moest wachten. Maar alles is aan te leren. Toch?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Gardena.