(Ook) van Scandinavische bodem: WOUD Design

Mijn liefde voor Scandinavisch zal weinig mensen verbazen. HAY, Normann Copenhagen en natuurlijk IKEA zijn enkele favorieten. Dat er meer is dan deze bekende namen ontdekte ik na het spotten van een fantastische stoel op social media. Na flink zoekwerk ontdekte ik waar dit pareltje - zie hieronder - vandaan komt. Hoog tijd voor een kennismaking met WOUD Design.

Een stoel geïnspireerd op Japanse origamikunst; stoel BUK stal mijn hart op Pinterest. Een innovatief en simplistisch design, gemaakt door Lærke Bo Poulsen & Maja Bøgh Vindbjerg. De zetel is gemaakt uit gepoedercoat metaal en in een grafische vorm gevouwen. Kan dat - metaal vouwen? Ja dus!

Schermafbeelding 2018-07-25 om 09.09.55.png
woud-buk-stoel-19.jpg

De zitting is heel dun maar ijzersterk. Net geen kuipstoel - het zit er een beetje tussenin. De opening in de rugleuning maakt het geheel wat luchter. Deze stoel doet het perfect in een hoek van de kamer of bij de bank, maar ook aan tafel...

... en WOUD blijkt nog meer toffe designmeubelen in de collectie te hebben….

woud-mercury-wandlamp-1.jpg

Wandlamp Mercury werd bedacht door Jeannette Holdgaard. Waanzinnig. Het design doet bijna denken aan een zonsverduistering. Doordat de ruimte tussen de kap en de wand niet zo groot is, ontstaat er een sfeervolle schaduw. Mercury brandt op LED-verlichting en is dimbaar. De perfecte eyecatcher boven de bank, je favoriete dressoir of in dat loze hoekje.

Schermafbeelding 2018-07-25 om 09.21.00.png
8f10e705aa084a570365bed091ce26e8.jpg

Weet je nog, die stenen die je op vakantie of het strand altijd op elkaar stapelde? Ik deed dit voorjaar in Spanje nog een poging. WOUD maakte een hanglamp met die activiteit als uitgangspunt: lamp Stone. Leverbaar in zwart, wit en grijs - en vooral die laatste is treffend. Geen steen is hetzelfde, dat zie je terug in deze lamp. Stone bestaat uit een grote en kleinere blokvorm met afgeronde hoeken. Net zoals de stenen op de stapel, dat geeft dit ontwerp iets mystieks. Tegelijkertijd brengt het herinneringen boven en draagt de lamp bij aan mijn vakantiegevoel. Wat wil je nog meer?

257190-Woud Design Packs studiet13258-small-6e4b6e-large-1504097820.jpg

Spiegel Verde zou ik ook in huis willen ophangen. Ontwerper Rikke Frost liet zich inspireren door metalen meubels uit de jaren vijftig. De spiegel is niet alleen mooi om te zien, maar ook lekker functioneel. Houden we van, toch? Zo vind je achter de spiegel een plankje om een plant of toiletspullen op te bergen. Daaronder vind je twee horizontale haakjes waar je een kledinghanger kwijt zou kunnen. Handig!

Ken(de) jij WOUD al? En welk product gaat op jouw wensenlijstje?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met MisterDesign.