Vergeten hoekjes in huis: aan de slag met de hal

Waar de woonkamer, slaapkamer en keuken vaak met zorg en liefde worden ingedeeld, raken andere vertrekken in de vergetelheid. Kleine oppervlakken en moeilijke hoekjes zijn veelgehoorde argumenten om de hal of overloop te laten zoals die is. Met deze tips tover jij je verdomhoekje om tot favoriet. 

De lead doet vermoeden dat huize sevencouches een stijlvolle entree heeft die gezien mag worden, maar het tegendeel is waar. Mijn vintage kapstok en veel te dure schoenenrek hebben een plek gekregen, daar stopt het verhaal. Geen fancy behang, mooie spiegel of fraai vloerkleed - nee - witte wanden, rondslingerende sjaals en verdwaalde kinderschoenen vormen de entree van mijn woning. De hal is niet de makkelijkste plek om in te delen: er gebeurt veel op een (vaak) klein oppervlak. 

bron: pinterest

bron: pinterest

bron: pinterest

bron: pinterest

Analyse van de ruimte
Voor je nadenkt over meubels en kleuren, is het goed om de ruimte in kaart te brengen. Meet muren en vloeroppervlak op en bepaal wat je nodig hebt in je hal. Een grote kapstop bijvoorbeeld, of liever een kast. Haakjes waar de kinderen hun jassen en tassen kwijt kunnen. Een schoenenrek. Heb je een lange, smalle hal of juist een kleine, vierkante? Wanneer je de feiten en je wensen hebt verzameld, kun je nadenken over de indeling. Let wel: een overdaad aan spullen in je hal zorgt voor een rommelig effect. 

Klein oppervlak
Tegenwoordig bestaan er veel multifunctionele meubelen. Denk aan een wandkapstok met een plank erop waar je hoeden, sjaals of tassen kunt bewaren. Of een schoenenkast met uitklapbare lade die je ook kunt gebruiken als sidetabel. Losse kapstokhaken zijn een goede keus als je weinig muur (over) hebt. 

bron: pinterest

bron: pinterest

bron: pinterest

bron: pinterest

bron: pinterest

bron: pinterest

bron: pinterest

bron: pinterest

Veel ruimte
Ben je gezegend met een ruime entree? Dan kun je kiezen voor een opbergkast, kledingrek of staande kapstok. Met de juiste accessoires maak je het geheel af.

Binnenkort ga ik aan de slag met mijn eigen hal. Wordt vervolgd!

bron: ikea

bron: ikea

799ed57eeeb3b9507a54e6fc888ef8b6.jpg
c4cdf259bda773143061c24a1c3d11fe.jpg
ea563863e2aef58f0c72364b2578bdea.jpg

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met meubelwinkel Emob.