Deze vijf trendy vloerkleden passen in vrijwel elk interieur

Ze geven sfeer en fungeren als het bekende puntje op de i: vloerkleden. Een graag geziene gast in de gure wintermaanden. Een mooi kleed op de vloer zorgt letterlijk en figuurlijk voor warmte in huis. Ik vond vijf exemplaren die zich (bijna) overal thuisvoelen.

Of je nu een witte vloer hebt, voor een gietvloer koos, er laminaat in je woonkamer ligt of houten parket: het jute vloerkleed is eigenlijk altijd wel een match. Door de basic kleur en het natuurlijke materiaal kun je dit kleed combineren met een kleurrijk of minimalistisch interieur. Combineer met andere kleden voor een speels effect.

Beeld: maisondumonde

Beeld: maisondumonde

Kies je voor een handgemaakt exemplaar uit Marokko of shop je een van de vele replica’s die er van de Beni Ouarain op de markt zijn? Dat is een kwestie van smaak. Beni Ouarain is een modern vloerkleed met uiteenlopende dessins, maar altijd elkaar. Het ruitmotief is de populairste variant. Heb je een basic interieur? Dan kan dit kleed het geheel net wat spannender maken. Verschillende bouwmarkten, waaronder Gamma, hebben dit exemplaar ook in de collectie.

Beeld: Vaez Interior

Beeld: Vaez Interior

Liefhebbers van perzische tapijten? Een vintage pers is natuurlijk prachtig, maar ook heel aanwezig. Je moet ook nét de kleurencombinatie treffen die je mooi vindt. Kies voor een exemplaar dat wel geïnspireerd is op de pers, maar een stuk subtieler oogt. Door de pasteltinten ook weer een prima match in veel interieurs.

Beeld: via Pinterest (bron onbekend)

Beeld: via Pinterest (bron onbekend)

Een wollige schapenvacht is vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren en tinten en daardoor ook perfect aan te passen op je stijl. Naast witte schapenvachten zijn er ook bruine-, beige- en grijsachtige varianten.

Beeld: vtwonen

Beeld: vtwonen

Een effen vloerkleed is ideaal om rust in de kamer te brengen maar kan optisch ook voor ruimte zorgen. Heb je het gevoel dat je kamer rommelig is? Of mis je eenheid? Kies voor een effen vloerkleed in een tint die past bij de rest van je kamer, er zijn enorm veel kleuren op de markt!

Beeld: via Pinterest

Beeld: via Pinterest