Vooruitblik: dit worden de woontrends van 2019

Het afgelopen jaar domineerden fluweel, beton en messing onze huiskamers. Ook grote planten, waarover ik vorig jaar schreef, bleken een graag geziene gast. Een nieuw jaar betekent weer nieuwe trends. Wat zal 2019 ons brengen?

Trend 1: Cordury
Oftewel: ribstof! Tientallen jaren geleden had iedereen wel een ribbroek of jasje in de kast hangen, daarna verloor cordury zijn populariteit. Modeketens hebben de stoffen weer tevoorschijn getoverd en ook in het interieur is cordury welkom. Kussens, bankhoezen, plaids… Gevalletje je houdt ervan of je vindt het vreselijk.

Beeld: Ferm Living

Beeld: Ferm Living

Trend 2: Bruintinten
Bruin, oudroze, beige en perzik zijn kleuren die onmisbaar zijn in huis. Schilder een wand voor een groots effect of kies voor een subtielere aanpak door een (oud) kastje, tafeltje of stoel te schilderen. Ook met accessoires kom je een heel eind!

Beeld: Elmueble

Beeld: Elmueble

Trend 3: Urban
De natuur als grote inspiratiebron! Bomen, het strand, bergen, de hei… de kleuren van buiten komen naar binnen. Dat geldt ook voor materialen: met (drijf)hout, takken, schelpen en stenen kun je prachtige dingen doen.


Beeld: Wehkamp

Beeld: Wehkamp

Trend 4: Kitch
Dag minimalisme - hallo kitchhuis. Toon lef, combineer en gebruik kleur. Ornamenten, borstbeelden en zuilen voor je planten: binnen deze trend kan het niet gek genoeg. Qua materiaal kies je voor leer en kristal.

Beeld: via Pinterest

Beeld: via Pinterest

Welke trend is jouw favoriet?