5x musthaves voor een sfeervolle badkamer

Het is de plek waar je opstart, tot rust komt, je tanden poetst of jezelf mooi maakt: de badkamer. En of je nu een hoop geld investeert in het creëren van een spa aan huis of genoegen neemt met een basic ruimte - met de juiste accessoires tover jij je badkamer om tot een sfeervolle plek.

Voor een gemiddelde badkamerrenovatie mag je flink in de buidel tasten: de kosten variëren van 6.000 tot 10.000 euro - uitschieters naar boven en beneden daargelaten. Je bent niet alleen geld kwijt aan tegels, een meubel, douche of bad, maar betaalt ook loonkosten voor de vakman die je moet inhuren. Zonde! Want met deze unieke design badkameraccessoires kom je ook een heel eind.

FERM_LIVING_IMAGE_06_2.jpg
FERM_LIVING_IMAGE_07_2_preview.jpeg

1. Wasmand
Kies voor een opvallend, kleurrijk of bijzonder gevormd exemplaar. Ferm Living heeft erg mooie manden met de meest uiteenlopende dessins. Gemaakt van biologisch katoen (lekker duurzaam) en voorzien van stoere, leren handgrepen. Heb je ruimte over op je badkamermeubel of vensterbank? Dan kun je een kleine mand gebruiken om je föhn of haarborstel(s) in op de bergen.

21_5995_preview.jpeg
Schermafbeelding 2018-01-22 om 15.07.27.png

2. Handdoekring
Weg met die saaie rvs-haakjes aan de wand: kies voor een metalen handdoekhouder. Voor nog geen vier tientjes hang je ‘m in de badkamer. Mooi en functioneel. Leverbaar in stoer zwart of sjiek messing. Ook leuk: een matchende toiletrolhouder. Like!

02_6782_preview.jpeg
MENU_GridyMeMirror_HoverBowl_preview.jpeg

3. Opvallende spiegel
Ga je voor gemak? Dan kies je wellicht voor een spiegelkast. Maar een mooi (en misschien iets minder functioneel) designexemplaar doet het ook goed in de badkamer. Een echte eyecatcher in een basic ruimte.

Norm Collector_Location_2015_01_preview.jpeg

4. Sieradenboom
Klinkt luxe - en dat is het ook: een handig ontwerp waar je kettingen, oorbellen of horloges kunt hangen. Leverbaar in zwart of messing. Het ontwerp is van Menu. Het display is voorzien van vier asymmetrische armen. De ronde ‘schotel’ aan de onderzijde biedt ruimte aan ringen of oorknopjes. 

FERM_LIVING_IMAGE_19_preview.jpeg
FERM_LIVING_IMAGE_18_2.jpg

5. Stijlvolle handdoeken
Designer Trine Andersen bedacht een organische handdoek met een soort wafelpatroon. Dat is niet voor niets - deze stof heeft een hoog absorptievermogen. Met een formaat van 50x100 cm is het een prima exemplaar om je af te drogen. Ook verkrijgbaar in badhanddoekformaat voor het echte spa-gevoel.

Benieuwd welke items ik een plekje geef in mijn nieuwe badkamer? Dat zie je binnenkort!