Dag radiostilte! sevencouches heeft groot nieuws

NIEUWS | Het is je wellicht opgevallen de laatste weken - de radiostilte rondom sevencouches. Weinig nieuwe content online en sporadisch een sociale update met een ietwat mysterieuze tekst. Achter de coulissen is hier echter hard gewerkt. Aan het huis. En dat heeft een hele bijzondere reden…

Eerst terug naar de zomer. In juli van dit jaar kwamen mijn metgezel en ik via via in contact met een man die zijn huis wilde verkopen. We waren al vaak langs het pand gereden - en de tuin viel ons steevast op. Verscholen achter de schutting, maar wel een hele lange. We hebben de stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht. Puur uit interesse - we zijn immers niet actief op zoek naar een andere woning.

Wat volgde was een huizentour, een rondleiding door het pand, de tuin en haar bijgebouwen. Ik benoemde binnensmonds de minpunten - geen karakteristieke details, geen jaren dertig huis (mijn favoriete bouwjaar), weg uit de stad - en keek naar de pluspunten. Een enorme tuin, ruime slaapkamers, keurige afwerking, veel mogelijkheden… Een huis met potentie. Het begon enorm te borrelen bij ons beiden. Verwarring alom: wíllen we überhaupt wel weg uit onze woning? Willen we echt verhuizen?

IMG_2888-2.jpg

Zonder makelaar
De plannen verdwenen in de koelkast. Op vakantie wilden we de boel laten bezinken. Terug met beide benen op de grond. Maar dat gebeurde niet - nee - het tegengestelde bleek waar. We waren verliefd geworden, allebei, op het pand dat we bezichtigd hadden. In beider hoofden bleken de verhuis- en bouwplannen al in een vergevorderd stadium te verkeren. Dit voelde goed! Bij thuiskomst volgden verschillende gesprekken. Binnen een week was de deal rond. Eigenhandig je droomhuis kopen, zonder tussenkomst van een (aankoop)makelaar. Kicken!


Het begon enorm te borrelen bij ons beiden. Verwarring alom: wíllen we überhaupt wel weg uit onze woning? Willen we echt verhuizen?


Papierwerk en klussen
Een periode van veel geregel volgde. Het voorlopig koopcontract moest worden opgesteld, een notaris gezocht en - niet geheel onbelangrijk - de financiering moest geregeld worden. Ondanks dat mijn partner en ik beiden ondernemer zijn verwachtte de financieel adviseur weinig problemen. Naast het papierwerk voor onze nieuwe woning wilden we in ons eigen huis de puntjes op de i zetten voor de verkoop. Plinten plakken, gaten vullen, de zolder witten en ruimen - heel veel ruimen. Afgelopen vrijdag was het dan zover: de foto’s zijn gemaakt en de waardebepaling is gedaan. Oftewel: onze woning gaat de markt op. Zo spannend!

Binnenkort de eerste foto’s van ons nieuwe stulpje. Wordt vervolgd!