Kerstbrunch en binnenkijker op nieuw HQ Sissy-Boy

Medio september kerstbrunchen op een inspirerende plek aan het IJ - dat deed sevencouches dinsdag op uitnodiging van Sissy-Boy. Het nieuwe hoofdkantoor werd geshowd, de kerstcollectie gepresenteerd en de selecte groep pers werd getrakteerd op een opfriscursus tafeletiquette. 'Blijf met je sausvingers af van je champagneglas.'

Zo'n vijf maanden geleden toog Sissy-Boy naar de Amsterdamse Aambeeldstraat om zich daar te vestigen in een hangar aan het IJ. De buitenkant van het pand geeft weinig prijs van de pracht en praal die in de loods te vinden zijn. De enorme ruimte is zo ingericht dat het een sfeervolle en gezellige uitstraling heeft. Op het hoofdkantoor werken momenteel zeventig mensen. 

IMG_0621.jpg
IMG_0564.jpg
IMG_0568.jpg
IMG_0581.jpg

Tafeletiquette
In een knusse eetkamer (lees: omgebouwde container) zijn alle ogen gericht op etiquettespecialist Olivier Mertens. Hij legt uit hoe de tafel anno 2017 gedekt moet worden en drukt de aanwezigen gelijktijdig op het hart dat deze regels 'niet in beton gegoten zijn'. Mertens: 'Tafelcultuur is onderhevig aan tijd en plaats. Tegenwoordig is er haast geen scheiding meer tussen keuken en eetkamer. Mensen wonen kleiner en betrekken die ruimtes bij elkaar. Mijn grootouders hadden er destijds niet aan moeten denken om in de keuken te eten.'

IMG_0590.jpg
IMG_0646.jpg
IMG_0609.jpg

Kersttafel dekken? Zo doe je dat!

1. Werk van binnen naar buiten. Je begint met de buitenste couverts. 
2. De dessertlepel ligt boven het bord, op de wijze waarop je 'm vasthoud. De lepel hoort met de rechterhand gebruikt te worden, dus de steel wijst naar rechts.
3. Bij 'oud' bestek (denk aan een erfstuk) kan een een gravure van een familiewapen zichtbaar zijn. Dek in dat geval de tafel 'gesloten' - de achterkant van vork, mes en lepel ligt boven.
4. Gebruik je meerdere glazen? Ook hier geldt: het glas dat het eerst wordt gebruikt staat het meest rechts. Over de positie van het waterglas valt de twisten: Mertens prefereert de plek dichtbij het bord.
5. Zorg altijd voor een servet op tafel! Zo voorkom je vette sausvingers op je champagneglazen.


IMG_0650.jpg
IMG_0579.jpg
IMG_0614.jpg

Pronkstukken
Sissy-Boy werkt komend seizoen met verschillende pronkstukken. Een veloursbank, opvallende prints en accessoires die een luxegevoel uitstralen. De kerstcollectie ligt eind september in de winkels.