Kleurrijk Koralpe: bergen, alpenweides en de Gentiana

Amper een etmaal geleden keerde ik terug van een heerlijke trip naar Karinthië, Oostenrijk. Een week lang genoot ik met mijn gezin van de schone berglucht in Koralpe, het koude smeltwater, de heerlijke temperaturen en kleurinspiratie uit de natuur. Ook veelvuldig gespot: de Gentiana, plant van de maand augustus, die inmiddels een plekje in mijn tuin heeft gekregen.

Al jaren hoort Oostenrijk bij mijn favoriete vakantielanden. De mensen zijn er vriendelijk, het leven betaalbaar en de omgeving adembenemend. Vanaf het balkon van ons houten chalet schoot ik een honderdtal vergezichten met verschillende typen weer. De kleuren zijn prachtig, haast schilderachtig. 

Typische alpenplant
Bijzonder passend in dit idyllische landschap is de Gentiana - een plant met klokvormige bloemen die even schilderachtig zijn als de plaatjes hierboven. De Gentiana is plant van de maand augustus en helpt mij voorlopig nog even in de vakantiestemming te blijven. Funfact: de wortels van deze plant worden gebruikt voor likeuren (Schnapps) en pronken op de Oostenrijkse eurocent.

Is het geen plaatje?

Dank aan Mooiwatplantendoen.nl voor deze pareltjes!