Uitgelicht: lamp Neina van Dutch Home Label

Na de vloerrenovatie schoof de bank naar de achterkamer en kreeg de eettafel een plek in de erker. De laatste maanden plaatste ik verschillende sneak peeks van deze veranderingen, maar nooit eerder toonde ik het volledige plaatje. Dat had een reden: er ontbrak een lamp. 

Verschillende merken, kleuren, vormen en materialen heb ik boven tafel geprobeerd, maar niks leek te matchen. Het licht dat via de erker naar binnen komt is minimaal: alleen aan het einde van de middag schijnt de zon naar binnen. Dat maakt deze hoek moeilijk te fotograferen. Ik poogde een contrasterend exemplaar van Dutch Home Label boven tafel te hangen, maar dat was geen succes. De lamp, een grijze, viel op een negatieve manier op. Terug dus naar wit. 

IMG_6860.jpg
IMG_6911.jpg

Metaal meets hout
Lamp Neina leek een kanshebber. De combinatie van een metalen kap en onbewerkte, houten schijf maakte 'm perfect voor mijn huis. Eenmaal geleverd paste Neina nog beter dan ik had gehoopt. Met een diameter van dertig centimeter is de lamp ideaal boven mijn ronde eettafel.

IMG_6945.jpg
IMG_6958.jpg
IMG_6957.jpg

De lamp schijnt heel gericht, waardoor de eettafel 's avonds een sfeervolle plek wordt om te tafelen. Door het formaat past deze lamp ook perfect in je slaapkamer of in de hal. Ook leuk: Neina oogt als een designlamp maar is met €64.95 euro hartstikke betaalbaar.

Wat vind jij van mijn laatste aanwinst?