Trendvoorspelling: opvallende hanglampen boven de eettafel

Lampen van drijfhout, touw en onafgewerkt beton: komend seizoen steelt bijzondere verlichting de show in huis. (Groots) uitpakken is het credo - een tikkeltje over de top mag best. En of je nu houdt van een romantische stijl, een stoere inrichting hebt of een industrieel huis hebt: deze trend kan overal!

Verlichting is de laatste jaren een belangrijkere rol gaan spelen in huis. Niet alleen bij architecten of interieurstylisten, ook de consument investeert in een mooie lamp of bijzondere lichtbron. Denk bijvoorbeeld aan de populaire filamentlamp.

Onder andere de Scandinavische trend zorgde voor wat subtiliteit. Minimalistische, strak vormgegeven hanglampen. Komend seizoen mag het allemaal een beetje spannender. Net wat groter, anders van vorm. Een knipoog. Het leuke van trends is dat iedereen deze op zijn of haar eigen manier kan interpreteren en introduceren in huis. Doe dus vooral lekker wat past bij jou, je huis en je (woon)stijl. Een aantal eyecatchers op een rij:

11010_4.jpg
11010_9.jpg

1. Stoffen bladeren
Mijn absolute favoriet. Groot, uniek en opvallend - maar wel binnen de stijl van sevencouches. De lamp is gemaakt van stoffen bladeren die je zelf kunt vervormen en positioneren. Zo geef je je lamp eigenhandig de vorm die je mooi vindt. De blaadjes zijn bevestigd op een chromen lamp en worden van binnenuit verlicht. Bijna sprookjesachtig. Een pareltje!

72472_7.jpg
72472_1.jpg

2. Touwlamp
Een stoer exemplaar dat zich perfect thuisvoelt in een industrieel of modern interieur. De vormgeving doet een beetje denken aan een lantaarn. Leuk detail: de haak waarmee de lamp aan het snoer vastzit. Lekker opvallend!

11534_7.jpg

3. Metalen kunstwerk
Deze metalen lamp heeft nog het meest weg van een modern kunstwerk. Een dynamisch vormgegeven exemplaar met een retro knipoog. De LEDlampen zijn weggewerkt achter een witte strip waardoor de lamp een sfeervol licht geeft. Like!

10906_7.jpg
10906_2.jpg

4. Erlenmeyer
Deze lamp is gemaakt met een Erlenmeyer van twee liter. Een buislamp past perfect in deze hanglamp. De fitting is van koper en zowel snoer als plafondkap zijn zwart. Hoe leuk is deze?

72355_7.jpg
72355_12.jpg

5. Drijfhout
Een hanglamp met vijf houten elementen. Drijfhout, welteverstaan. De ontwerper heeft grillig wrakhout gebruikt. In elke stuk is een fitting gezet. Deze lamp past goed in een landelijke woning of matcht met een Scandinavische stijl.

Wat vind jij van deze trend?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Rietveldlicht.nl. Foto's: Rietveldlicht.