Veelzijdig, stijlvol en basic: EMU's Star Bench bank

Niets is zo veranderlijk als het huis van een interieurfanaat. Waar ik recent mijn kuipstoelen de bons gaf en koos voor licht en luchtig, heb ik nu mijn hart verloren aan de Star Bench bank van het Italiaanse EMU. Na levering gaf ik 'm een plaats aan mijn ronde eettafel - en daar staat 'ie nog steeds. 

Ondanks dat Star Bench vanzelfsprekend een stuk groter is dan de reguliere eetkamerstoel, valt dit exemplaar onder de noemen licht en luchtig. In de eerste plaats door de kleur, maar ook de vormgeving heeft invloed. Door de open rugleuning en het dunne zitvlak oogt de bank haast vederlicht in de ruimte. Zwaar is de Star Bench niet, ondanks het metaal waaruit deze tuinbank is vervaardigd. 

EMU is een Italiaans bedrijf met een specialisatie in tuinmeubelen. Gestart in de jaren vijftig, toen Aldo Biscarini, Angelo Biscarini en Dante Menconi besloten hun expertise als radio-ingenieurs anders in te zetten. Ze begonnen een machinewinkel die gespecialiseerd was in militaire uitrusting. Deze producten vereisten een hoge weerstand tegen invloeden van zon, wind en regen. Door te plastificeren, bleef het metaal behouden. De collectie van EMU laat zich omschrijven als degelijk, tijdloos en veelal kleurrijk. 

Leuk feitje: de Star Bench is oorspronkelijk ontworpen voor de terrassen van Starbucks; gebouwd voor intensief gebruik en stapelbaar tot acht (!) stuks. Aan mijn ronde eettafel staat 'ie lekker eigenwijs, deze ruime tweezitter. Met een mooi plaid erop is het een absolute eyecatcher in je woonkamer. Ondanks dat Star Bench ontworpen is voor buiten, zijn de poten keurig afgewerkt. Wel zo prettig, op mijn nieuwe vloer.

Wat vind jij van mijn nieuwste aanwinst?