Zonnebloem Rally: kriskras door de Bollenstreek in een Deux Chevaux

Al tourende in een vintage Deux Chevaux (Eend, in de volksmond) door de Bollenstreek karren om de zonnebloem te promoten - dat was het idee achter de rally van Mooiwatbloemendoen.nl. De route leidde een selecte groep pers en bloggers van Amsterdam via Hillegom naar Noordwijk en weer terug. 

Na de beknopte, mondelinge gebruiksaanwijzing van de Citroën overlegd te hebben, komt vanuit een aantal bolides voorzichtig hulpgeroep. 'Dat schakelen, kun je me dat nog een keer uitleggen? Ik geloof dat ik het nog niet helemaal snap.' 

Acht kleurrijke Citroëns 2CV staan op het terrein van het Rijk van de Keizer klaar voor vertrek. De deurstijlen versiert met kleurrijke boeketjes, een immens pronkstuk op elke motorkap. Navigatie op de smartphone is uit den boze - op deze dag wordt old school gewerkt met kaartjes en straatnamen. Een uitdaging.

Theedrinkerij en lunch
Via de eerste stop in Hillegom rijden we door naar Theedrinkerij Noordwijk. Een prachtige locatie met rondom bloemenzeeën en dromerige hoekjes. In de kwekerij worden kruiden en eetbare bloemen geteeld die klanten zelf mogen plukken. Zo kun je, heel simpel, je eigen kruidenthee samenstellen.

In Abbenes, bij kwekerij Steenwijk, wachtte een aangename verrassing: een fantastische sterrenlunch midden in een veld vol zonnebloemen. Een geweldige ervaring!

Dank aan Mooiwatbloemendoen.nl voor de organisatie.