Tuininspiratie: buitenkleden voor je balkon of terras

Outdoorkleden zijn bezig met een opmars in ons toch wel regenachtige kikkerland. Waar enkele jaren geleden niet veel meer dan goedkope, plastic varianten verkrijgbaar waren, vind je tegenwoordig steeds mooiere exemplaren in verschillende prijsklassen. 

In de zomer leven we graag zo veel mogelijk buiten - en de laatste jaren is de scheidingslijn tussen binnen en buiten vervaagd. Anno 2017 betrekken we de tuin meer bij het levens binnenshuis. Een design buitenkleed leent zich perfect voor het oppeppen van je ietwat kale terras en creëert rust en ruimte in een volle, groene oase. Een mooie loungebank en dito bijzettafel erbij en je bent klaar voor de zomer!

Beeld: Gandia Blasco

Beeld: Gandia Blasco

Voor op het wensenlijstje: Gandia Blasco
Een outdoorkleed heeft nogal wat te lijden. Ze moet waterafstotend zijn en niet verkleuren in de zon. Daarnaast is het ideale materiaal vlekbestendig en niet vatbaar voor bacteriën en schimmels. Het Franse bedrijf Dickson ontwierp de Gandia Blasco - een kleed gemaakt van vinyl met een grove weefstructuur. 

Beeld: Gandia Blasco

Beeld: Gandia Blasco

Customizen
Het merk heeft een aantal stoffen en kleuren geselecteerd waarmee je eigenhandig je buitenkleed kunt vormgeven en customizen. Aan een dergelijk kleed hangt ook een aardig prijskaartje: vanaf 665 euro heb je jouw ontwerp in de tuin liggen.

Beeld: Gandia Blasco

Beeld: Gandia Blasco

Betaalbare variant: Ferm Living
Een stuk betaalbaarder zijn de mooie Nomad-kleden van Ferm Living. Met de aankoop van dit tapijt draag je een steentje bij aan een duurzamer bestaan omdat de tapijten gemaakt zijn van afval. Volgens het bedrijf is gerecycled polyester een een milieuvriendelijk alternatief voor katoen of virgin polyester.

Beeld: Ferm Living

Beeld: Ferm Living

Draaibaar
Nomad wordt verkocht in verschillende kleuren en is - heel handig - wasbaar op 30 graden. Je kunt er zelfs voor kiezen dit kleed om te draaien en zo met een ander kleur kleed in je tuin te decoreren. Speciaal voor het balkon of de veranda bedacht ontwerper Trine Andersen de large-variant met een afmeting van 70x180 cm. Voor de kleinste Nomad van Ferm Living betaal je 49 euro.

Heb jij een buitenkleed op je terras of balkon? 


Dit blog is een samenwerking MisterDesign.