Buitenstyling: eettafel annex werkplek in mijn stadstuin

(Buiten)hoekjes maken - ik ben er dol op. Recent verkocht ik mijn fijne maar (te) grote loungebank om ruimte te maken voor iets nieuws. Mijn wens? Een mooie, hardhouten werk annex eettafel, bij voorkeur op een beschutte plek in de achtertuin. Niet te groot - maar ook zeker niet te klein en idealiter voorzien van een witte laag beits. 

Bij het Scandinavische JYSK stuitte ik op tafel HVIDE SANDE: een hardhouten (witte) tuintafel voorzien van een FSC-keurmerk. Gegarandeerd duurzaam geproduceerd hout dus. De tafel is een stuk compacter dan menig buitentafel, met een breedte van 90 cm en lengte van anderhalve meter past HVIDE in veel (stads)tuinen. De tafel heeft een ronde uitsparing voor een parasol en wordt geleverd met een extra flesje lak voor onderhoud. Fijn!

Ideale uitvinding
Aan tafel staan mijn stoelen van Hartman en twee oude, metalen exemplaren. Deze worden binnenkort vervangen voor een tweezitsbank. Boven tafel heb ik een schaduwdoek gehangen: zo worden niet alleen ronddwarrelende blaadjes en vallende besjes van tafel geweerd, maar creëer je een lekker plekje uit de zon. 

Voorheen ging mijn voorkeur altijd uit naar een parasol; inmiddels weet ik beter. Het schaduwdoek is ideaal: je spant 'm hoog boven je favoriete zitje en houd je tuin lekker vrij. 

Lampionnen
De witte lampionnen - ook van JYSK - zijn gemaakt van rijstpapier en werken op zonnecellen. Voor mij hoeven ze niet eens te branden - het zijn zo al echte sfeermakers! Heb je die kleine, witte bloempotjes aan de schutting al gespot? Je kunt ze zowel binnen als buiten kwijt.