Favoriete designstukken voor de slaapkamer

Sinds ik mijn klusideeën op Instagram heb aangekondigd lijkt er geen einde te komen aan mijn to do lijst. Wat begon met het aanpakken van de vloer op de begane grond mondde uit in een soort klusfestijn. Ik heb de smaak te pakken. Ook de slaapkamer moet eraan geloven. 

Het kwik stijgt de laatste dagen tot een graad of dertig, maar ik ben op dreef. Eerder deze week heb ik de woonkamer van een frisse laag latex voorzien - en ook de slaapkamer kan wel een touch-up gebruiken. De huidige staat: twee niet-matchende nachtkastjes, een slecht passende lockerkast en een stoel die dienst doet als veredeld kledingrek. Tijd voor een aantal mooie design slaapkamermeubels.

Simplistisch: Loop
Voordat mij dochter werd geboren, stond er altijd een kledingrek in de slaapkamer. Ik mis ‘m nog steeds. Een kledingrek is niet alleen functioneel, maar ook bij uitstek geschikt om je mooiste items aan te hangen. Dat geweldige jasje bijvoorbeeld. Of die nieuwe blouse. De Loop stand van Hay staat daarom hoog op wensenlijstje. Simplistisch vormgegeven, lekker contrasterend; een plaatje om te zien.

Beeld: Hay

Beeld: Hay

Stevig: Anker
Ook mooi: kledingrek Anker van het Deense Menu. Een eenvoudig ontwerp dat goed in elkaar zit en lekker stevig is. Cruciaal bij een kledingrek, er kan aardig gewicht aan hangen. Dit exemplaar leent zich perfect voor een greep uit je garderobe: je kunt er niet alleen je jassen en sjaals aan ophangen - schoenen en tassen plaats je gewoon onderop.

Beeld: Menu

Beeld: Menu

Opvallend: Valises
Niet helemaal mijn kleur, maar wat een fantastisch ontwerp - deze kledingkast van Casamania. De Valises werd ontworpen door Maarten de Ceulaer en doet denken aan een verzameling lederen koffers. Het design van de kast is goed doordacht, want elke vorm is ontworpen voor een bepaald kledingstuk. Zo is er ruimte voor schoenen, hoeden, jassen, jurken… Like!

Beeld: Casamania

Beeld: Casamania

Stijlvol: Kabino
Een beetje designliefhebber herkent de ontwerper van dit exemplaar meteen: Simon Legald bedacht Kabino voor Normann Copenhagen. Minimalistisch en stijlvol vormgegeven en door de combinatie van wit en hout perfect passend bij designbedden en in mijn slaapkamer. Het nachtkastje is gemaakt van essenhout en in werkelijkheid groter dan hij lijkt: vijftig bij vijftig - en ruim veertig centimeter diep.

Beeld: Normann Copenhagen

Beeld: Normann Copenhagen

Het kastje heeft een soft-close mechanisme. Ik vind ‘m wel duur: voor 355 euro koop je een Kabino - en dat moet dan nog keer twee omdat ik toch wel graag dezelfde kastjes wil… Wordt vervolgd!

Welk item is jouw favoriet?