Van alle gemakken voorzien: proefslapen met Simba

Een goed matras en een dito nachtrust gaan hand in hand. Algemeen bekend - maar wat is een goed matras? Iets subjectiefs, meende ik. Met mijn matras - een oud beestje vol kattenhalen en daar een krakende veer - was helemaal niks mis. Vond ik. Inmiddels weet ik beter. Ik testte het hypermoderne matras van Simba, mijn ervaringen lees je in dit blog.

Nooit eerder zocht ik de reden van mijn onrustige slaapgedrag achter mijn matras. Ja hij was wat oud - en nee, zo veel steun gaf ‘ie niet. Maar ik kon er wel lekker in wegzakken. De laatste tijd viel het me op dat ik vaker opstond met rugklachten, terwijl ik die nooit eerder heb gehad. Ook begon het feit dat het matras zich naar mijn lichaam ‘vormde’ me te storen (lees: een blijvende geul). Hoewel ik niet actief op zoek ging naar een nieuw matras, besloot ik me wel een beetje in te lezen. Ik kwam steeds terug bij de matrassen van Simba en besloot op zoek te gaan naar een winkel waar ik dit matras kon bekijken en uittesten.

Vijf verschillende lagen
Simba is een Brits merk dat geavanceerde matrassen ontwikkeld op het gebied van slaapcomfort en lichaamsondersteuning. Het matras is opgebouwd uit vijf verschillende lagen en bevat synthetische latex, traagschuim, pocketveren en koudschuim. Simba kent zeven comfortzones die zorgen voor een optimale ondersteuning van de verschillende drukpunten in je lichaam. Stabiel, stevig en comfortabel. 

Wennen
Het merk biedt haar klanten de mogelijkheid het matras honderd dagen uit te testen. Ben je niet tevreden, dan krijg je het aankoopbedrag terug, zo is te lezen op de website van Simba. Ik bestelde de tweepersoonsvariant (160x200 cm). Het matras werd in een doos geleverd en had een etmaal nodig om in vorm te komen. Na 24 uur mocht het matras beslapen worden. De eerste nachten heb ik niet zo goed geslapen - wat moest ik hieraan wennen! Het was vooral de overgang van mijn oude wegzakmatras naar de nieuwe, stevige Simba waar ik klaarblijkelijk wat moeite mee had. 

Na drie weken
Naarmate de week vorderde begon ik mijn nieuwe nestje steeds meer te waarderen. De stevigheid van het matras is juist ontzettend prettig. Inmiddels kan ik, na drie weken proefslapen, duidelijk aangeven dat ik verschil zie. Ik merk dat ik ’s nachts zelden nog wakker word en dat ik me ’s ochtends uitgeruster voel. Ook mijn rugklachten lijken passé. Het prettige aan dit matras is dat je beweging van je partner niet voelt door de 2.500 pocketveren die Simba sterken. Like!

Niet alleen ik ben tevreden met Simba, ook manlief en Amélie vinden het heerlijk om op het matras te relaxen. Door de verschillende lagen is het matras geschikt voor elk type slaper. Leuk detail: de matrassenfabrikant heeft rekening gehouden met ons Nederlanders: de maximale lengte voor een Simba-matras is 220 cm. Je kunt ‘m zelf samenstellen op de website. Aanrader!

Ken jij de matrassen van Simba al?