Gespot: vier je herinneringen met MemoryLine

Verzamelwoede zit al bijna 29 jaar in mijn systeem, maar sinds ik moeder ben is het hek van de dam. Zo’n beetje alles heeft sentimentele waarde: mijn favoriete rompers, haar eerste spijkerbroek, die bijzondere pyjama… In de commode heb ik een hoekje gereserveerd voor deze herinneringen, om ze vervolgens eens in de zoveel tijd weer tegen te komen. Dat kan anders!

Recent maakte ik kennis met Ingrid en Ingrid, de drijvende krachten achter startup MemoryLine. Het duo ontwikkelde een hulpmiddel om herinneringen levend te houden: een vlaggenlijn die je kunt personaliseren. Geschikt voor foto’s, teksten, tekeningen en… stof! Ik maakte een selectie van kleding die mijn dochter regelmatig droeg én koos items die ik durfde te verknippen. Haar allereerste romper is om die reden onaangeroerd gebleven.

Secuur werk
De MemoryLine telt negen vaantjes en wordt duurzaam geproduceerd in een Pools naaiatelier. De collectie bestaat uit tien kleuren, waaronder wit, groen en grijs. De herinneringen die je in de lijn wilt verwerken, strijk je op de vlaggetjes vast. Een secuur werk dat je niet even tussendoor doet: je moet er echt de tijd voor nemen.

Om te voorkomen dat het geheel rommelig zou ogen, knipte ik uit elk item twee vaantjes. In het midden van de vlaggenlijn heb ik een print van een naamshirt voor Amélie gestreken. Zo wordt ‘ie nog persoonlijker. Leuk detail: ook de achterkant is te personaliseren, dus zodra Amélie kan tekenen weet ik wat me te doen staat ;-)

Wat vind jij van de MemoryLine?