Hartman’s designstoel Sophie: tuinklassieker in wording

Ze is robuust en stijlvol vormgegeven, zit als een huis en heeft de potentie uit te groeien tot heuse tuinklassieker. Dit voorjaar introduceert Hartman Sophie, een designstoel voor buiten. Weersbestendig? Check. Duurzaam? Check. Maar - niet geheel onbelangrijk - zit ze ook lekker?

Hartman: wie kent het merk niet. Al tientallen jaren een grote speler in de wereld van tuin- en campingstoelen. Bij het grote publiek vooral bekend van de teakhouten meubelen. Toch: wanneer ik Hartman hoorde, dacht ik steevast aan mijn opa en oma met hun onverwoestbare Hartman-tuinset. Bloemenkussens. De groene, plastic tuinstoelen met bijpassende tafels. De komst van Sophie vaagt die associaties compleet weg. Wat een beauty!

Element en Studio
Stoel Sophie is leverbaar in twee varianten: Element en Studio. Ik koos voor een combinatie. De kuip is voor beide uitvoeringen hetzelfde. De armleuningen zijn goed op hoogte en de stoel zit erg fijn. Het aluminium onderstel roest volgens de belofte van Hartman niet, en ook de kuip blijft - ondanks weersinvloeden - jarenlang kleurvast. 

Speels
Ik gebruikte de stoelen om een zitje naast de schutting te maken. Met het lenteweer van de afgelopen dagen, heb ik al een aantal keer van Sophie kunnen genieten. De combinatie van Element en Studio maakt het hoekje lekker speels.

Voorheen voelde ik weinig voor een (eet)tafel(tje) in de tuin, ik vond mijn loungebank voldoende, maar inmiddels is er enige twijfel. Het is toch wel erg fijn om buiten te kunnen werken of te relaxen met vrienden en familie, dus de kans is aanwezig dat er binnenkorttwee extra Sophie’s in mijn achtertuin staan te pronken. 

Wat vind jij van dit nieuwe model?