Dit is 'm dan: de nieuwe Homestock in Haarlem

Drie jaar geleden werd Haarlem gepamperd met de komst van een prachtige woonwinkel: Homestock Limited Editions. In een leegstand pand op de Drossestraat opende de het bedrijf een tijdelijke pop-upshop. Met succes. De afgelopen weken werd hard gewerkt aan de verhuizing naar een vast pand. Gisteren was de pre-opening.

Met tompouchen, borrelhapjes, drank en een singer-songwriter vierde Homestock het bestaan van haar eerste vaste winkel, eveneens aan de Drossestraat, pal tegenover de oude zaak. Rondlopen door Homestock voelt als struinen in een schatkist. Vintage items, industriële pareltjes en bijzondere accessoires. Homestock koopt haar vintage producten zelf in: kelders van gesloten ziekenhuizen, zolders van oude scholen en werkplaatsen van verlaten fabrieken staan vol spullen met een verhaal.

Het thema van Homestock is de 'reizende winkel' waarbij een bezoek nooit verveeld en leegstaande panden weer een (tijdelijke) bestemming krijgen. Inmiddels kent het bedrijf drie vestigingen, Eindhoven (sinds 2015) en Nijmegen (2016). 

Wil je de nieuwe winkel zelf komen bewonderen? Je vindt 'm op de Drossestraat 16-22 in Haarlem. Vanaf vandaag, zaterdag 4 maart, is de winkel geopend voor publiek.