SleepCarrier: draagbaar nestje voor slecht slapende baby's

Niet-slapende baby’s zijn de nachtmerrie van elke (kers)verse ouder - zo ook die van mij. Op verzoek van het Zweedse Najell testte ik de SleepCarrier, een soort draagbare wieg. Het product bleek functioneler dan dat: het draagbare nestje tover je met een simpele handeling om tot een matras. Of het werkte? Als een trein.

Ik heb ‘m al enige tijd in huis, maar vond dat ik - om een goede review te kunnen schrijven - het product langere tijd moest gebruiken om een oordeel te kunnen vellen. Mijn dochter was een week of zes toen de SleepCarrier werd geleverd, en hij was meer dan welkom. De reden? Krampjes. Heel. Veel. Krampjes. Moedeloos werden we ervan, alledrie. Avonden wandelen met de wagen, op de arm wiegen, schommelen in de draagdoek: wat op maandag werkte had op dinsdag geen effect en omgekeerd. 

Na een hoop inspanning (en troosteloos gehuil) viel Amélie vaak in slaap. Op mij - of mijn metgezel. Zodra je haar neerlegde, of zelfs maar een poging deed, was ze wakker. De piek bij darmkrampjes ligt vaak tussen de zes en acht weken zegt men. Bij Amélie mochten we er nog drie weken aan vast plakken.

Lekker wiegen
De SleepCarrier ziet eruit als een soort sporttas die je op je buik draagt. Hij is leverbaar in donkerblauw en zwart. De bodem is gevuld met schuim, waardoor je baby lekker zacht ligt. Belangrijk! Door de touwtjes, die door de bovenste rand lopen, aan te trekken, creëer je een soort bak waarin je je baby legt.

De SleepCarrier heeft handige hengsels zodat je de wieg makkelijk kunt dragen. Het bijgeleverde harnas draag je om je torso. Met vier klikken hang je de SleepCarrier aan je lijf en kun je, terwijl je beweegt, je baby in slaap wiegen. Wil je naar buiten? Geen probleem. Er zit een soort waterdicht dekentje bij om je ukkie lekker warm te houden.

Succes
Al de eerste avond boekten we succes. Na een halfuur schommelen vielen de ogen van Amélie dicht en bleven dat ook. Prettig. Maar het mooiste aan dit ontwerp komt nog: je kunt de SleepCarrier losmaken van het harnas en 'm met baby en al in bed leggen. Door de touwtjes los te maken, klap je de bak als het ware open en heb je een matras.

Amélie merkte niets van dit alles en sliep door. Instoppen en klaar. Wat een uitvinding. Najell won in 2014 de prijs voor Beste Babyproduct op de Zweedse markt. Terecht dus, wat mij betreft! Natuurlijk is de SleepCarrier geen wonderproduct en lost het niet alle slaapproblemen op. Maar bij ons heeft dit product wel bijgedragen aan meer rust, makkelijker slapen en minder huilen in de avonduren.

Ook testen?
Inmiddels is Amélie bijna vier maanden oud. Ze past nog wel in de SleepCarrier, maar heeft ‘m niet meer nodig. Wij mama's mogen elkaar best wat vaker helpen, vind ik. Om die reden wil ik een van mijn volgers/lezers blij maken met mijn SleepCarrier t.w.v. 150 euro. Kun jij ‘m goed gebruiken? En waarom? Laat een reactie achter onder dit blog en vergeet niet je IG-naam te vermelden. Eind februari wordt de winnaar geloot. Succes!