Duurzaam, ecologisch en warm: vachten van Mooi & Wollig

Ze vonden het aanbod ecologische schapenvachten beperkt in Nederland, daarom startten de zussen Jessica en Kristel in mei vorig jaar met hun label Mooi & Wollig. Het duo verkoopt vachten afkomstig uit alle uithoeken van Europa. Ook fijn: er wordt gewerkt met restproducten, dus de dieren worden niet geslacht voor hun velletje.

Wol kan altijd, stellen de zussen, wat je stijl ook is. De vachten van Mooi & Wollig passen in vrijwel elk interieur. Het aanbod in kleur, vorm en vachtlengte varieert sterk: voor ieder wat wils. De producten zijn gewassen, milieuvriendelijk gelooid en makkelijk in onderhoud. Wol is van nature een zelfreinigend product en breekt de meeste stoffen zelf af.

De schapenvacht bestaat voor een groot deel uit eiwitten, waardoor bacteriën geen kans hebben. Geregeld uitkloppen en laten luchten is volgens Jessica en Kristel voldoende om de vacht jarenlang mooi en soepel te houden.

Echte sfeermaker
Vachten zijn echte sfeermakers, ik ben al enige tijd trotse eigenaar van een langharig wit exemplaar en ik wilde graag een vacht met wat meer contrast. Op basis van mijn wensen koos Mooi & Wollig er een voor me uit. De kleurencombinatie is prachtig: van grijswit naar mokkabruin en donkerder. Ik gebruikte de vacht voor een wintersetting in de tuin. Is het geen plaatje?

Winnen?
Komende week maak je via Instagram kans op een vacht van Mooi & Wollig. Houd @sevencouches in de gaten voor de winactie!