Meet Sko: schoenenrek wordt ideale koffietafel

De erker in mijn jaren ’30 woning is een geliefd maar vaak vergeten hoekje. Er is geen plek voor een mooie kast of lekkere loungestoel maar te veel ruimte om ‘m onbenut te laten. Mijn wens? Een soort koffietafel met ruimte voor magazines, boeken, wat groen. Maat subtiel - niet te hoog, niet te breed.

Mijn zoektocht eindigde bij Sko van Normann Copenhagen. Juist, een schoenenrek. Een industrieel en eenvoudig ontwerp, gemaakt van metaal en essenhout, en een perfecte oplossing voor mijn erkerprobleem. De maten van het schoenenrek bleken perfect passend bij mijn idee van een koffietafel en dus bestelde ik dit Scandinavische ontwerp bij MisterDesign.

Sko zoals Sko is bedoeld: als schoenenrek (beeld: MisterDesign)

Sko zoals Sko is bedoeld: als schoenenrek (beeld: MisterDesign)

Details
Sko is een ontwerp zonder poespas of overbodige elementen. Simpel in zijn eenvoud. Ontwerper Simon Legald (ja - daar heb je ‘m weer) poogde zo de aandacht op de details te vestigen. De accenten zitten ‘m in de grote witte schroeven.

Ik vind de tekening in het hout prachtig en qua kleur matcht Sko perfect met mijn eikenhouten vloer. Legald zei over zijn ontwerp: ‘Voor mij is een schoenenrek iets dat over het hoofd wordt gezien in deze wereld van design. Dat is precies de reden waarom ik het leuk vind.’

Voldoende ruimte
Schoenenrek Sko heeft twee planken waar je spullen (of schoenen) op kunt etaleren. De metalen planken zijn 34 centimeter diep waardoor je lekker de ruimte hebt om te decoreren. Ideaal. De onderste plank gebruik ik voor magazines die ik wil bewaren, op de bovenste verzamel ik ongelezen literatuur. Ruimte zat! Bij MisterDesign kun je overigens terecht voor meer mooie opbergmeubelen - als je er plek voor hebt.

Het ontwerp is slechts 42 centimeter hoog, en dat maakt ‘m tevens heel geschikt om bij te schuiven als (tijdelijke) bijzettafel of salontafel. Voor een smalle woonkamer als de mijne ook een fijne oplossing.

Momenteel siert Sko de ruimte naast de bank, maar aangezien er veelvuldig in huis geschoven wordt zal dit voor korte duur zijn. Heerlijk toch, zo’n multi-inzetbaar ontwerp?