Stoel Form: van afstudeerproject naar zetel met allure

Wat begon met een afstudeerproject aan de Deense academie voor Schone Kunsten eindigde in een stoel met allure. Simon Legald, ontwerper bij Normann Copenhagen, gooit al sinds 2012 hoge ogen met zijn simplistische maar doordachte ontwerp. Form is een van de bekende ontwerpen uit de collectie van het merk en maakt sinds kort ook deel uit van mijn verzameling.

Eind vorig jaar deelde ik mijn goede woonvoornemens met jullie en een daarvan van het integreren van meer designobjecten in mijn interieur. Weg met de eenheidsworst, ode aan de unieke pareltjes. De Form is zo’n pareltje. Door zijn eenvoud zou je bijna langs ‘m heen kijken, maar juist daar was ik naar opzoek. Iets subtiels, niet zo aanwezig, makkelijk onder te brengen in andere kamers. De Form brengt lucht in het geheel. Waar ik eerder voor stoelen met kuip ging, bestelde ik de Form zonder armleuningen bij Sterk Online.

Als een huis
Proefzitten had ik niet gedaan voor ik dit pareltje naar huis klikte - en dat is een gewaagde beslissing. Zowel mijn metgezel als ik werken regelmatig aan de ronde tafel en wisselen graag van stoel. Na levering kon ik mijn hart ophalen: de Form zit als een huis, ook bij langdurige tafelsessies. Ontwerper Legald wilde in zijn ontwerp het frame en de zitting laten samenkomen op een manier die hij nog niet kende. Na honderden stoelen geanalyseerd te hebben slaagde hij.

Zes kleuren
De stoel is leverbaar met een houten of metalen onderstel en via Sterk Online te bestellen in een zestal kleuren. Form is voorzien van kunststof gliders zodat je ‘m over elke vloer kunt verplaatsen zonder beschadigingen. Heel fijn!

Shoptegoed winnen?
Om mijn volgers/lezers kennis te laten maken met het assortiment van Sterk Online, mag ik shoptegoed van 50 euro verloten! Om kans te maken vraag ik je:
1. @sterkonline en @sevencouches te volgen op Instagram;
2. Een reactie onder dit blog achter te laten waarin je aangeeft waaraan je het shoptegoed zou besteden. Vergeet je IG-naam niet te vermelden!

Meedoen kan tot 23 februari a.s., de winnaar wordt de dag erna bekendgemaakt. Succes!


UPDATE - AND THE WINNER IS...

@kelllygroen

Gefeliciteerd Kelly! Je mag je gegevens mailen naar mardou@sevencouches.nl, dan zorg ik dat het shoptegoed zo snel mogelijk bij je terechtkomt.