Muuto A/W 2017: nieuw perspectief op design

De ontwerpen van Muuto kenmerken zich al jarenlang door vakmanschap, esthetiek en functionaliteit. Voor de A/W-collectie maakte het Scandinavische merk volop gebruik van haar creativiteit door nieuwe materialen en andere technieken in te zetten. Muuto creeërt daarmee een nieuw perspectief op Scandinavisch design. 

Muuto domineert al jarenlang de top vijf van mijn wensenlijst - en met de lancering van haar laatste collectie is het er niet beter op geworden. Het merk is hot en weet vriend en vijand telkens weer te verrassen met bijzondere items. Wist je trouwens dat Muuto is afgeleid van het Finse woord muutos, dat geïnterpreteerd kan worden als ‘een nieuw perspectief’? Helemaal in lijn met de A/W 2017-collectie dus. 

Fiber Chair

Fiber Chair

Fiber Chair

Fiber Chair

Met een team van toonaangevende ontwerpers ontwikkelde Muuto een aantal verfrissende producten. Stoelen, een bank, opbergmogelijkheden en verlichting. Mijn favoriete Muuto-item is zonder twijfel de Fiber Chair, welke in een nieuw jasje werd gestoken. Naast de plastic kuipvariant maakte Muuto een Fiber Chair met lederen zitting. Door het comfort past de stoel zowel aan de eettafel als aan je bureau. 

Studio Outline 

Studio Outline 

Studio Outline

Studio Outline

Met een tweezitter - de zogenoemde ‘studioversie’ van The Outline Sofa speelt Muuto in op de vraag naar compacte designerbanken in kleine ruimten. Designers Anderssen & Voll bedachten een matchende fauteuil met dezelfde elegante uitstraling. De ontwerpers hebben zich laten inspireren door moderne architectuur. Opvallend is het slanke onderstel, waardoor zowel bank als fauteuil niet massief ogen. Beide ontwerpen zijn verkrijgbaar met stoffen of lederen bekleding. 

Tafellamp TIP

Tafellamp TIP

Tafellamp TIP

Tafellamp TIP

Een moderne interpretatie van de klassieke architectenlamp, dat is tafellamp TIP - een ontwerp van Jens Fager. Het concept? Design terugbrengen naar de essentie. Functionaliteit en details komen mooi samen en door de simplistische vormgeving past TIP vrijwel in elk interieur. 

Loft

Loft

Loft

Loft

De kracht van eenvoud zit ‘m in Muuto-stoel Loft - een zetel met een industriele look. Het ontwerp is minimalitisch en doet een beetje denken aan de ‘schoolstoelen’ die eerder een rentree maakten. De stoel is leverbaar in verschillende kleuren en houtsoorten, waaronder beuken en eiken. Loft voelt zich, net als TIP, thuis in vrijwel elk interieur en is daarvoor perfect te combineren. 

Welk item uit de A/W-collectie 2017 is jouw favoriet?