sevencouches selecteert: vijf trends uit de lichtscene

Een lampenkap vol vogels of een exemplaar met een bijzondere voet? Het zit ‘m dit seizoen in de finesse. De stoer en robuuste lichtbron maakt plaats voor (verfijnd) vakmanschap en bijzondere details. Het credo? Een goede lamp is een kunstwerk an sich. 

Foto 1

Foto 1

12210417-detail3-Grijze-gaas-hanglamp-Nikki-woonkamer.jpg

1. Ga voor gaas!
Ze duiken steeds vaker op in woonbladen, maar Instagram stroomt er langzaam vol mee: lampen van gaas. Stijlvol, uniek, opvallend en passend bij veel woonstijlen. Draai een mooie filamentlamp in de minimalistische armatuur en klaar is je eyecatcher. Past perfect boven de eettafel of in de slaapkamer.

Foto 2

Foto 2

Foto 3

Foto 3

Foto 4

Foto 4

2. Vintage en retro invloeden
Kleuren als roze, oranjebruin, rood en okergeel zijn favoriet voor zowel lampenkap als armatuur. Een vleugje seventies. Lampen van tiffany, het glas-in-lood effect, zijn klaar voor een rentree. Door verschillend kleurgebruik brengen deze exemplaren niet alleen licht maar ook warmte in huis. Gezellig!

Foto 5

Foto 5

Foto 6

Foto 6

3. Mix en match
Enkele jaren geleden ontstond deze trend al met stoelen aan de eettafel, nu ‘mag’ het ook daarboven: een mix van lampen, fittingen en snoeren. Of gebruik dezelfde materialen en hang de lichtbronnen naar eigen wens en inzicht op. Lekker creatief!

Foto 7

Foto 7

Foto 8

Foto 8

Foto 9

Foto 9

4. Met een knipoog
Een lampenkap vol vogels of een exemplaar met een bijzondere voet? Deze lampen zijn een kunstwerk an sich. Niet alleen in de kinderkamer, nee, ook in de woonkamer sla je de spijker op zijn kop met een dergelijk ontwerp. Ook leuk als zelfmaker.

Foto 10

Foto 10

Foto 11

Foto 11

5. Geometrische vormen
Al enkele jaren bezig met een opmars, maar ook komend seizoen een graag geziene gast: de geometrische lamp. Verkrijgbaar in tig uitvoeringen - vloerlampen, wandlampen, tafellampen -  je kunt het zo gek niet bedenken. Naast de zwarte geometrische lamp wordt ook messing steeds vaker gespot. Het is maar net welke sfeer je wilt creëren.

Dit blog is een samenwerking tussen sevencouches en Straluma.


Bronnen: foto 1 Karwei, foto 2 Stadhem, foto 3 Ana Kras, foto 4 Residence, foto 5 fonQ, foto 6 Hübsch, foto 7 en 8: Kekoni, foto 9: Kindercompagnie, foto 10 dailycappucino, foto 11 Hannakaisa Pekkala