Anthurium: finishing touch voor de kersttafel

Dit jaar mogen ze absoluut niet ontbreken op de kersttafel: bloemen. Los in een vaas, als boeket, in een krans of door de servetring - de mogelijkheden zijn eindeloos. sevencouches ging aan de slag met de anthurium, kerstbloem bij uitstek.

Bij wiens grootouders stond ‘ie niet op tafel in de decemberperiode -  een knalrode, glimmende anthurium waarvan jij je steevast afvroeg of het een kunstplant was of niet. De anthurium staat bekend om zijn opvallende bloemen en wordt ook wel flamingoplant genoemd. Het blijkt een van de grootste plantenrassen - wereldwijd bestaan er meer dan zeshonderd soorten. sevencouches selecteerde een aantal soorten die zich thuisvoelen in vrijwel elke setting en daardoor perfect passen bij menig kersttafel.

IMG_6292.jpg
IMG_6340.jpg
IMG_6392.jpg

Mixen
Door de stevige stengel leent de anthurium zich perfect voor bloemstukken of - zoals hier - als eyecatcher in de servetring. Mix verschillende kleuren en tinten met een basic aankleding om het geheel wat spannender te maken. Ik koos voor een donkerblauw tafelkleed met linnenlook, witte servetten en naturel houten servetringen in combinatie met witte, licht- en donkerroze bloemen. Bloemen in de vaas snij je op verschillende lengtes af om een speels effect te creeëren.

Verzorging
De anthurium is een dankbare en makkelijke plant. Een keer per week een slok water is voor de kamerplant voldoende. De snijbloemen zijn bladloos en blijven met gemak twee tot drie weken mooi. Wel elke week het water uit de vaas verversen en de stengel (opnieuw) schuin afsnijden, dan blijft 'ie het langst mooi.

IMG_6689.jpg
IMG_7033.jpg
IMG_7048-2.jpg
IMG_6604.jpg

Lees ook: drie keer een lowbudget kersttafel

Dit blog is een samenwerking tussen sevencouches en Anthuriuminfo