Koffiedik kijken: wordt imperfectie de woontrend van 2018?

Een overdaad aan prullaria in de kast, knipsels aan de muur, ongestreken tafelkleden en kringen in het tafelblad: menig interieurliefhebber krijgt het Spaans benauwd van bovenstaande opsomming. Toch voorspelt Elle dat imperfectie omarmt mag worden in 2018. Dag semi-showroom, hallo woonhuis waar geleefd mag worden!

De nieuwe woontrend is gebaseerd op een eeuwenoude Japanse filosofie, Wabi-Sabi genoemd. Rust vinden in imperfectie en onvolmaaktheid is de boodschap. Dingen weglaten, niet compleet zijn, de kracht van vergankelijkheid. Vrij vertaald betekent dat werken met authentieke, onbewerkte en natuurlijke materialen als hout, linnen en natuursteen. Keramieken borden die niet helemaal rond zijn en onopgemaakte bedden horen hierin thuis. Weg met de perfect gestylde huizen - er wordt geleefd en dat mag je laten zien!

Benieuwd hoe dat eruit ziet? sevencouches verzamelde een aantal beelden:

Bron onbekend

Bron onbekend

Bron onbekend

Bron onbekend

Bron onbekend

Bron onbekend

Wat vind jij van deze woontrend?