Persoonlijk, blauw en terracotta: de woontrends voor 2017

Een trendvoorspelling maken voor het nieuwe jaar - in 2016 deed ik al een poging. Heerlijk om vooruit te blikken op woonjaar 2017. De sleutelwoorden voor de komende 365 dagen? Persoonlijk, lef en een tikkeltje chique. 

De messingtrend deed in 2016 overtuigend zijn intrede en gaat nog lekker even mee. Hou ik van! Koper lijkt op zijn retour te zijn, ga liever voor goud of bronskleurige accessoires. En dat hoeft niet zuinig, je mag best een beetje pochen. Maak het chique!

1. Riviera Maison 2. H&M Home 3. Sissyboy Homeland 4. Sissyboy Homeland

1. Riviera Maison
2. H&M Home
3. Sissyboy Homeland
4. Sissyboy Homeland

Lieve pastelkleuren zijn een tikkeltje passé, in 2017 hebben we het over hardere kleuren. Donkerblauw, donkergroen, verschillende bruintinten. Lef hebben! Blauw is dé kleur van 2017, dus mocht je nog een wandje over hebben - doen. Ook groen is nog volop aanwezig in huis, niet alleen de urban jungle (ja, daar hebben we ‘m weer) - ook op de muur is groen een go. Je plantjes geef je wat extra pit in terracotta bloempotten, want die mogen dit jaar niet ontbreken op de vensterbank.

1. HKLiving 2. H&M Home 3. H&M Home 4. UNC  5. H&M Home

1. HKLiving
2. H&M Home
3. H&M Home
4. UNC
5. H&M Home

Ik schreef er eerder al een blog over: houten stoelen. Gezien bij o.a. Hay en en Muuto. Mijn voorkeur gaat uit naar een onbewerkt exemplaar waar geen kunststof aan te pas komt. Een van mijn woonwensen voor 2017 is het laten schuren en opnieuw laten lakken van onze vloer, dus op basis van dat resultaat ga ik mijn keuze maken. Duurt nog wel even - leuk vooruitzicht.

Ook hip komend jaar - ja, ik ben liefhebber sinds ik zelf moeder ben: foto’s in huis. Vakantiefoto’s, portretten, beeltenissen van je gezin of andere geliefden: hang ze lekker aan de muur. In 2017 wordt ons interieur (weer) persoonlijk(er) en verdwijnen posters en bordjes waarop we uitleggen hoe dol we zijn op ons huis (‘Home is where the heart is’) of familie (‘Family: where life begins and love never ends). Weg met de cheesy quotes - laat het zíén! Veel leuker. Toch?

Welke trend is jouw favoriet?