Perstrip naar Keulen: IMM Cologne 2017 in beeld

Woonbloggers, journalisten en fotografen: met een selecte groep interieurliefhebbers bracht ik gisteren een bezoek aan onze oosterburen. De eindbestemming? IMM Cologne - de meest toonaangevende vakbeurs voor de de designindustrie. Favorieten als String, Thonet, Muuto, Vitra, Skagerak en Bolia presenteerden hun (nieuwe) collecties aan het publiek dat van heinde en verre leek te komen. Een impressie.

Het Scandinavische String imponeerde met een volledig witte stand. Een plaatje! Het bedrijf liet duidelijk zien hoe veelzijdig het String systeem is: je kunt er alle kanten mee op en hebt oneindig veel mogelijkheden tot uitbreiding. In de nieuwe collectie vind je drie nieuwe kleuren: mosterdgeel, bordeaux en zand. 

Thonet
Bij Thonet mocht designklassieker 214 - de koffiehuisstoel - niet ontbreken. Het bedrijf presenteerde onder andere bijzettafel S18, een ontwerp van Uli Budde, op de beurs. Thonet noemt haar nieuwste creatie ‘veelzijdig en speels’. Het stalen frame is een soort eindeloze lus: een mooie combinatie met het ronde tafelblad. 

Bloggers Trend Show
Aan blogger Desiree (Vosgesparis) de eer een eigen ruimte in te richten bij de Bloggers Trend Show. Haar boodschap: omring jezelf met dingen waarvan je houdt of waar je dol op bent. Desiree richtte een prachtige, warme booth in met items van o.a. Studio Carlijn Slottje, Janua, Brokis en Mae Engelgeer. 

Design Post
Ter afsluiting: een rondleiding bij Design Post - ook te vinden in Amsterdam. Ons gezelschap genoot een rondleiding van Sabine Spierenburg,  die de perstrip organiseerde, bij de merken Arco en Arper. Ik heb mijn oog laten vallen op de Catifa-stoelen. Wat een pareltjes! 

Andere favorieten op de beurs:

Links: E15, rechts: Bolia

Links: E15, rechts: Bolia

Links: &Tradition, rechts: Vitra

Links: &Tradition, rechts: Vitra

Design House Stockholm

Design House Stockholm

Skagerak

Skagerak